Uutiset

Etlan tutkimus: Maahanmuuttajataustaisten yrittäjien määrä kasvanut merkittävästi

Etlan tutkimus: Maahanmuuttajataustaisten yrittäjien määrä kasvanut merkittävästi

Maahanmuuttajataustaisten yrittäjien määrä on kasvanut merkittävästi Suomessa viime vuosina. Etlan tänään julkaisema tuore tutkimus selvittää, miltä maahanmuuttajien yrittäjyys näyttää tämän päivän Suomessa.

Vuodesta 2006 vuoteen 2014 ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden määrä Suomessa kasvoi lähes 90 prosenttia ja samaan aikaan ulkomaalaistaustaisten yrittäjien määrä nousi 92 prosenttia.Tutkimuksessa tarkasteltiin myös maahanmuuttajataustaisten yrittäjien tulotasoa.

Kantaväestöön verrattuna tuloissa on eroja, mutta se johtuu lähinnä toimialakohtaisista eroista sekä siitä, että maahanmuuttajien yritykset ovat usein pieniä, vähemmän tuottavia nuoria yrityksiä. Suomessa yleisintä on oman ravintolan perustaminen. Harvinaisempaa sen sijaan on, että maahanmuuttaja perustaa rakennusliikkeen tai valmistavan teollisuuden yrityksen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>