Uutiset

Hellekesä ei aiheuttanut odotettua onnettomuuspiikkiä liikenteessä

today19.9.2018

share close

Ennakkotietojen mukaan elokuun loppuun mennessä on tutkittu 134 kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta, joissa menehtyi yhteensä 149 henkilöä. Määrä on pienempi kuin yhtenäkään aikaisempana vuonna samalla ajanjaksolla. Kesän helteisillä säillä sattui odotettua vähemmän onnettomuuksia.

Onnettomuustietoinstituutin (OTI) mukaan helteiset säät näkyvät usein tilastoissa kuolemaan johtavien onnettomuuksien lisääntymisenä.

-Lämpimällä säällä päihteiden kulutus lisääntyy, mikä näkyy usein liikenteessä riskien ottamisena. Tämän vuoksi kuolonkolarit lisääntyvät kesäisin kauniilla säällä, OTIn yhteyspäällikkö Tapio Koisaari selventää.

Sää vaikuttaa myös erilaisten ajoneuvojen määrään liikenteessä. Hyvät ajokelit lisäävät esimerkiksi moottoripyöräilyä. Moottoripyörä oli osallisena yhteensä 22 kuolemaan johtaneessa onnettomuudessa elokuun loppuun mennessä. Moottoripyöräilijän aiheuttamia onnettomuuksia sattui yhdeksän enemmän kuin viime vuonna samalla ajanjaksolla.

Kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien ennätysalhainen määrä tarkasteluajanjaksolla johtuu ennen kaikkea jalankulku- ja pyöräilyonnettomuuksien vähentymisestä. Tammi-elokuussa menehtyi kahdeksan jalankulkijaa ja yhdeksän pyöräilijää. Määrä on pienin viiteen vuoteen.

Yleisin onnettomuustyyppi tammi–elokuun välillä oli tieltä suistuminen. Suistumisia oli 40 prosenttia kaikista onnettomuuksista.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%