Uutiset

Kirkonkellot soivat perjantaina rauhan puolesta

Kirkonkellot soivat perjantaina rauhan puolesta

Kirkonkellot soivat tänään perjantai-iltana kaikkiaan yli sadassa kirkossa ympäri Suomea kello 19.00. Kirkonkellot soivat kello 19−19.15 ympäri Euroopan muistutuksena rauhan ja kulttuuriperinnön merkityksestä Euroopassa ja maailmassa.

Yhteinen kirkonkellojen soitto on eurooppalaisen kulttuuriperintövuoden tapahtuma, joka toteutetaan kansainvälisenä rauhan päivänä.

Idean takana olevat saksalaisten kaupunkien liitto, Saksan evankelisen kirkon kulttuuritoimisto, Saksan katolisten Boniface-seura ja Saksan kulttuuriperintökomitea. Satoja eurooppalaisia kirkkoja muun muassa Saksasta, Belgiasta, Tsekistä, Puolasta ja Virosta on jo ilmoittautunut mukaan. Saksan tunnetuista kirkoista tapahtumaan osallistuvat esimerkiksi Dresdenin Frauenkirche ja Kölnin tuomiokirkko sekä kymmeniä muita kirkkoja.

Mukana tapahtumassa ovat mm. Kankaanpään kirkko, Kangasalan kirkko, Sahalahden kirkko,  Kuhmalahden kirkko, Nokian kirkko, Pinsiön kirkko, Siuron kirkko, Tottijärven kirkko, Suoniemen kirkko ja Jämijärven seurakunta.

Kaikki mukana olevat kirkot ja seurakunnat on listattu tänne ->

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>