Uutiset

Pirkanmaan työttömyysaste alempi kuin koko maassa

Pirkanmaan työttömyysaste alempi kuin koko maassa

Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden lukumäärä oli vuoden 2018 elokuussa lähes neljänneksen alempi kuin vuoden 2017 elokuussa.

Työttömiä työnhakijoita Pirkanmaalla oli vuoden 2018 elokuussa 21 682 henkilöä, laskua vuositasolla 7 085 henkilöä eli 24,6 prosenttia. Pirkanmaan työttömyysaste oli 8,9 prosenttia. Vastaavasti koko maassa työttömyysaste oli keskimäärin 9,2 prosenttia.

Kaikissa Pirkanmaan kunnissa työttömien työnhakijoiden määrä laski, osassa jopa merkittävän paljon, eli yli kolmekymmentä prosenttia vuoden 2018 elokuussa verrattuna vuoden 2017 vastaavaan ajankohtaan. Kunnista kahdessatoista oli alle 7 prosentin työttömyysaste.

Valtakunnallisesti verrattuna Pirkanmaan työttömyyden lasku oli kärkitasoa. Rakennetyöttömyys ja pitkäaikaistyöttömyys ovat edelleen haaste. Työttömien miesten työllisyyskehityksessä oli vielä muutosta parempaan suuntaan. Samalla talouskasvu näyttää säilyttävän nykyisen tasonsa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>