Uutiset

Poliisi ei aloita esitutkintaa Sillanpään nesteytyspussien luovuttamisesta

Poliisi ei aloita esitutkintaa Sillanpään nesteytyspussien luovuttamisesta

Poliisi aloitti 13.8.2018 esitutkintalain 3 luvun 3§ 2 momentin mukaisen esiselvityksen siitä, onko suonensisäiseen nesteytykseen käytettäviä nesteytyspusseja toiselle luovuttanut henkilö syyllistynyt rikokseen. Huumausaineisiin liittyneen esitutkinnan aikana suoritetuissa kuulusteluissa rikoksesta epäilty oli kertonut, että toinen henkilö olisi luovuttanut suonensisäiseen nesteytykseen käytettäviä nesteytyspusseja epäillylle.

- Asiassa ei ole ilmennyt perusteltua syytä epäillä, että pussit olisi jostakin anastettu. Saatavissa olevan selvityksen mukaan teon syyteoikeus mahdollisena lääkerikoksena olisi jo vanhentunut. Poliisi ei aloita esitutkintaa nesteytyspussien luovuttajan toimista. Luovuttamiseen ei voida soveltaa minkään rikoksen tunnusmerkistöä, joten edellytyksiä esitutkinnan aloittamiselle ei ole, toteaa rikoskomisario Markku Laakso Sisä-Suomen poliisilaitoksesta.

Poliisi ei voi tiedottaa asiasta enempää, koska esitutkintaa ei aloiteta.

Esiselvitys liittyy Jari Sillanpään nesteytyspussijupakkaan. Poliisin esitutkintapöytäkirjan mukaan Sillanpää on kertonut saaneensa käyttämänsä nesteytyspussit sairaanhoitajana työskentelevältä manageriltaan joka työskentelee Tampereen yliopistollisessa sairaalassa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>