Uutiset

Junaliikenteeseen Tampereen ja Helsingin välillä luvassa lauantaivuorojen harvennuksia marras-joulukuussa

Junaliikenteeseen Tampereen ja Helsingin välillä luvassa lauantaivuorojen harvennuksia marras-joulukuussa

Tampereen ja Helsingin välinen junaliikenne palaa normaaliin aikatauluunsa joulukuussa, tiedottaa VR. Joulukuun 9. päivästä alkaen liikenne nopeutuu jopa 10 minuutilla. Matka-aikaa pidennettiin väliaikaisesti ratatöiden ja nopeusrajoitusten takia maaliskuussa.

Ennen normaaliaikatauluun siirtymistä luvassa on merkittäviä poikkeuksia lauantaipäivien junaliikenteeseen viitenä viikonloppuna 10.11.–8.12, jolloin vain muutama junavuoro kulkee Tampereen ja Helsingin välillä. Poikkeukset johtuvat Liikenneviraston hallinnoiman radan turvalaitteiden uusimisesta Riihimäen ja Tampereen välillä.

Puuttuvia junia aiotaan korvata busseilla. Bussien aikataulut eivät ole yhteneviä junaliikenteen kanssa. Myös lipun ostaminen poikkeaa normaalista. VR:n lähiliikennealue ulottuu Helsingistä Tampereelle. Jos asiakas kulkee tämän alueen sisällä, voi bussiin käyvän lipun ostaa VR lähijunat -sovelluksesta, beta.vr.fi:stä, R-kioskista tai aseman lipunmyynnistä. Jos taas matka jatkuu Tampereelta tai Helsingistä eteenpäin lähiliikennealueen ulkopuolelle, voi lipun ostaa normaalisti kaikkien VR:n myyntikanavien kautta. Kausi- tai sarjalippu toimii myös bussissa.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>