Uutiset

Dragon Mining Oy:n Oriveden kaivoksen jätteiden käsittelystä esiselvitys

Dragon Mining Oy:n Oriveden kaivoksen jätteiden käsittelystä esiselvitys

Sisä-Suomen poliisi on aloittanut perjantaina 26.9.2018 esiselvityksen kaivoksen jätteiden käsittelyyn liittyen. Poliisi on ollut yhteydessä sekä Pirkanmaan ELY-keskukseen että alueen ympäristörikosryhmään kuuluvaan syyttäjään.

Tänään maanantaina poliisi on saanut tietoa ELY-keskuksen suorittamasta tarkastuksesta, joka vahvisti, että alueelta on löytynyt jätteitä, joita ei ole käsitelty asianmukaisesti. Poliisi jatkaa osaltaan asian esiselvitystä. ELY-keskus toimittaa poliisille tietoa kun saa vastauksia tekemäänsä selvityspyyntöön.

Yhteistyöviranomaisten toimenpiteistä riippumatta tulee poliisi suorittamaan tarvittavia toimia sen selvittämiseksi onko joku mahdollisesti syyllistynyt rikokseen. Poliisin esiselvitysten tulosten odotetaan valmistuvan ensi viikon lopulla, jolloin yhdessä syyttäjän kanssa tullaan ratkaisemaan muun muassa se aloitetaanko esitutkinta, päätetään mahdolliset rikosnimikkeet, suunnitellaan mahdollisen tutkinnan aikataulua ja kartoitetaan asianosaisten piiriä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>