Uutiset

Nyt se on päätetty - Tampereen ratikka on punainen

Nyt se on päätetty - Tampereen ratikka on punainen

Kuva: Kuva: WSP Finland Oy, Idis Design Oy ja Tampereen kaupunki[/caption]

Tampereella vuodesta 2021 liikennöivien raitiovaunujen väri on punainen. Väri ratkesi yleisöäänestyksellä, jossa vaihtoehtoina olivat vaaleansininen ja tiilenpunainen. Punainen värivaihtoehto sai äänistä 59 prosenttia.

Värin julkistustilaisuus pidettiin Tampereen 239-vuotispäivänä 1.10.2018 Keskustorilla. Väristä sai äänestää verkossa ja Tampereen päivän Ratikkapisteillä 29.-30.9. Ääniä annettiin yhteensä 23 578 kappaletta.

Valittavana olleisiin värivaihtoehtoihin päädyttiin ammattissuunnittelijoiden päätösten kautta. Sunnittelijat hyödynsivät värivalikoiman laatimisessa myös kaupunkilaisten mielipidettä - finalistivärit valikoituivat keväällä 2018 tehdyn kaikille avoimen väriarvioinnin perusteella. Väriarvioinnissa saatiin kolmesta arvioitavaksi asetetusta väristä (punainen, vaaleansininen ja tummansininen) yli 14 300 näkemystä.

Tampereelle tulevat raitiovaunut valmistaa kotimainen Transtech Oy, jonka omistaa kokonaan Skoda Transportation. Tampereelle on tilattu 19 raitiovaunua. ForCity Smart Artic X34 -mallin raitiovaunut ovat 37,3 metriä pitkiä, kolmiosaisia ja kahteen suuntaan ajettavia. Raitiovaunussa on kauttaaltaan matala lattia, ja vaunuun on esteetön pääsy pyörätuolilla ja lastenvaunujen kanssa.

Raitiovaunussa on 104 istumapaikkaa ja ruuhka-aikaan tilaa 264 matkustajalle. Raitiovaunujen valmistus aloitetaan Kajaanin Otanmäessä vuonna 2019. Ensimmäisen raitiovaunun arvioidaan valmistuvan vuoden 2020 alussa.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>