Uutiset

Taysin syövänhoito ja Pfizer yhteistyöhön syöpälääkkeiden kliinisten tutkimusten edistämisessä

today1.10.2018

share close

Tampereen yliopistollisen sairaalan syövänhoidon vastuualue ja lääkeyritys Pfizer ryhtyvät laajamittaiseen yhteistyöhön syöpälääkkeiden kliinisten tutkimusten edistämisessä. Pfizer on valinnut Taysin syövänhoidon ja sen yhteydessä toimivan syöpälääketutkimusyksikön (FONK) ensimmäiseksi syöpätutkimuksen INSPIRE-keskukseksi Suomessa.

Taysin syövänhoidon valinta Pfizerin INSPIRE-keskukseksi on osoitus siitä, että siellä toteutetut kliiniset tutkimukset täyttävät korkeimmat kansainväliset vaatimukset tutkimuksen laadun ja toteutuksen sujuvuuden osalta. Tärkeänä osana Taysin syöpätutkimusta toimii varhaisen vaiheen syöpälääketutkimusyksikkö (FONK). Yksikön tavoitteena on osallistua uusien syöpälääkkeiden tutkimukseen jo kliinisen kehityksen alkuvaiheessa, mikä mahdollistaa uusien hoitoinnovaatioiden saamisen potilaiden käyttöön aiempaa nopeammin. Myös lasten syövänhoidon kehittäminen on tärkeällä sijalla yksikön toiminnassa kiinteässä yhteistyössä lasten lääketutkimuskeskus PeeTUn kanssa.

Pfizer on yksi johtavista uusien lääkeinnovaatioiden kehittäjistä maailmassa, ja syöpälääkkeet ovat keskeisessä asemassa Pfizerin tuotekehityksessä. INSPIRE-keskukset ovat osa Pfizerin kansainvälisen tutkimuksen strategista yhteistyöverkostoa. Verkostoon pääsyn edellytyksenä on mm. kansainvälisesti korkeatasoinen hoidon taso, henkilökunnan korkea osaamisen taso ja jatkuva koulutus, tutkimustoimintaan soveltuvat tilat ja laitteet sekä aiempien tutkimusten toteutus.

Taysin syövänhoidon vastuualue tavoittelee myös korkeinta ns. Comprehensive Cancer Center -statusta parhaillaan menossa olevan Euroopan Syöpäkeskusorganisaation (OECI) akkreditointiprosessissa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%