Uutiset

Leppäkosken Sähkö ja Tampereen Sähkölaitos nostavat sähkönhintoja

Leppäkosken Sähkö ja Tampereen Sähkölaitos nostavat sähkönhintoja

Leppäkosken Sähkö Oy on tänään tiistaina tiedottanut nostavansa sähkön energiamaksun hintaa marraskuun alussa. Sähkön verolliset siirtohinnat nousevat 1.11.2018 keskimäärin 8,3 % siirtotuotteesta ja kulutuk­sen määrästä riippuen. Korotuksen perusteena on yhtiön mukaan sähkön toimitusvarmuuden vuoksi tehtävät investoinnit.

Leppäkosken Sähkön asiakkaalle, joka asuu sähkölämmitteisessä omakotitalossa (vuosikulutus 18 000 kWh), hinnankorotus on 8,37 euroa kuukaudessa ja vuodessa 100,44 euroa. Kerrostalohuoneiston osalta (vuosikulutus 2 000 kWh) korotus on 2,33 euroa kuukaudessa, vuodessa 27,96 euroa.

Tampereen Sähkölaitos ilmoitti jo viime viikolla vesi-, hyötytuuli- ja markkinasähkö-tuotteiden hinnan nousevan 1. marraskuuta alkaen. Vesisähkön energiamaksu nousee 4,99 sentistä kilowattitunnilta 5,95 senttiin. Sähkölämmitteisessä omakotitalossa (vuosikulutus 18 000 kWh) hinnankorotus merkitsee 173 euroa vuodessa. Kerrostalohuoneiston osalta (vuosikulutus 2 000 kWh) korotus on 19 euroa vuodessa.

Tampereen Sähkölaitoksen markkinasähkö puolestaan nousee  5,28 sentistä kilowattitunnilta 5,95 senttiin. Sähkölämmitteisessä omakotitalossa korotus on 128 euroa vuodessa, kerrostalohuoneistossa 14 euroa.

Tampereen Sähkölaitos perustelee korotuksia voimakkaasti nousseilla sähkön tukkumarkkinahinnoilla.  Sähkön tukkumarkkinahinnat ovat nousseet jopa 40 % viimeisten kuukausien aikana monista syistä. Lisäksi kuluva vuosi on ollut hyvin vähäsateinen, minkä johdosta pohjoismaisten vesialtaiden vesimäärät ovat normaalia alhaisemmat. Se nostaa sähkön markkinahintoja erityisesti lähikuukausien ja alkavan vuoden 2019 osalta, tiedottaa Tampereen Sähkölaitos.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>