Pirkanmaa

Ghost Stories tarjoaa samanlaisen kokemuksen kuin muinainen Särkänniemen kummitusjuna

today4.10.2018

Background
share close
Ghost Stories
Tampereen Komediateatteri tarjoaa kauhutarinoita. Ghost Stories on nyt jo Suomessa. (Kuva: Peero Lakanen)

Voimakkaita elämyksiä janoavien henkilöiden kannattaa ottaa suunnakseen Tampereen Komediateatteri ja Ghost Stories – kauhutarinoita -esitys. Puolitoista tuntia kestävä yliluonnollisten tarinoiden ketju vie katsojan samanlaiselle reissulle kuin taannoinen kummitusjuna Särkänniemen huvipuistossa.

Kun Ghost Stories -esitys päättyy, teatteri pyytää, etteivät katsojat paljasta kauhunäytelmän sisältöä ulkopuolisille.

Pyyntöä on syytä noudattaa. Sisältöä saati juonta ei kannata avata tai edes kuvailla julkisesti, ettei näyttämölle tuodut kauhutarinat menetä tehoaan seuraavien katsojien kokemuksissa.

Nykyaikana on tilaus pelko- ja kauhuviihteelle. Ihmiset janoavat elämyksiä ja kokemuksia. Ghost Stories vastaa yleisön huutoon tarjoten toinen toistaan koskettavampia fiktiivisiä sattumuksia.

Jutut saavat katsojan ihon kananlihalle. Onnistuvatpa tehosteet jopa säikäyttämään katsojia. Jännitysefekti toimii.

Ihminen on ollut aina kiinnostunut kummituksista ja paranormaaleista ilmiöistä. Jutut kulkevat sukupolvelta toiselle. Salaisuuksien verhot pysyvät tiukasti kiinni.

Jeremy Dysonin ja Andy Nymanin Ghost Stories on kohonnut todelliseksi tapaukseksi Isossa-Britaniassa. Tampereen Komediateatteri esittää kauhutarinan ensimmäisenä teatterina Suomessa. Aika näyttää, miten tamperelaiset, ylipäänsä suomalaiset villiintyvät tällaisesta teatterista.

Näyttelijäkaarti on paljonvartijana, sillä jännitteen on säilyttävä ensi sekunneista viimeiseen minuuttiin saakka.

Onnistunut lavastus on suorastaan välttämättömyys, jotta miljöö tukee esitystä sen keston ajan. Oskari Löytönen onkin loihtinut hyvin jännittävät puitteet.

Kauhutarinaa ei ole ilman valoja ja ääniä. Janne Auvinen antaa valojen välkkyä ja pimeyden mykistää. Äänet suorastaan viiltävät korvia. Toimii!

Ghost Storiesin ohjaus on Teemu Ojalan työtä. Tampereen Komediateatterin varsin intiimi näyttämö on tehokkaassa käytössä, ja roolihenkilöt vangitsevat yleisön katseet. Ilmassa on äärimmäistä jännitystä ja voimakkaita elämyksiä.

Esitys herättää katsojien keskuudessa paljon mielipiteitä. Ensi-ilta yleisö ei poistunut katsomosta keskiviikkona sinetöidyin huulin. – Mitäs pidit? kysymykset toistuivat olan takaa, kun ihmiset marssivat narikoita kohti.

Kirjoittaja: Matti Pulkkinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%