Uutiset

Kaupunki saa täyttää Näsijärven rantaa Hiedanrannassa

today8.10.2018

share close

Tampereen kaupunki saa täyttää Näsijärven rantaa Vaitinarossa suunnitellun raitiotiereitin kohdalla. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto myöntää Tampereen kaupungille luvan noin 9 hehtaarin vesialueen täyttöön Näsijärven Hiedanrannassa. Kaupunki omistaa hanketta varten tarvittavat alueet.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus hyväksyi aiemmin tänä vuonna Pirkanmaan ELY-keskuksen valituksen täyttöaikeista. Valituksen mukaan hanke vaarantaa pohjavesialueen. Tänään annetussa päätöksessä aluehallintovirasto määräsi, että luvan saajan tulee täyttötyön ensivaiheena tehdä Vaitinaron rantaan pysyvä ja tiivis pohjaveden suojausrakenne.

Suojarakenteella Näsijärven veden ei-luonnontilainen imeytyminen pohjavesimuodostumaan estetään tai sitä rajoitetaan merkittävästi kaikissa olosuhteissa. Tällä tavalla pystytään poistamaan nykytilassa oleva pohjavesiriski.

Raitiotien toista vaihetta suunnitellaan Pyynikintorilta kohti Lielahtea ja tulevan Hiedanrannan kaupunginosan keskustan halki Lentävänniemeen. Rannan laajempaa täyttöä osana tulevaa Hiedanrannan asuinaluetta on myös suunniteltu.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%