Uutiset

Kaupunki saa täyttää Näsijärven rantaa Hiedanrannassa

Kaupunki saa täyttää Näsijärven rantaa Hiedanrannassa

Tampereen kaupunki saa täyttää Näsijärven rantaa Vaitinarossa suunnitellun raitiotiereitin kohdalla. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto myöntää Tampereen kaupungille luvan noin 9 hehtaarin vesialueen täyttöön Näsijärven Hiedanrannassa. Kaupunki omistaa hanketta varten tarvittavat alueet.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus hyväksyi aiemmin tänä vuonna Pirkanmaan ELY-keskuksen valituksen täyttöaikeista. Valituksen mukaan hanke vaarantaa pohjavesialueen. Tänään annetussa päätöksessä aluehallintovirasto määräsi, että luvan saajan tulee täyttötyön ensivaiheena tehdä Vaitinaron rantaan pysyvä ja tiivis pohjaveden suojausrakenne.

Suojarakenteella Näsijärven veden ei-luonnontilainen imeytyminen pohjavesimuodostumaan estetään tai sitä rajoitetaan merkittävästi kaikissa olosuhteissa. Tällä tavalla pystytään poistamaan nykytilassa oleva pohjavesiriski.

Raitiotien toista vaihetta suunnitellaan Pyynikintorilta kohti Lielahtea ja tulevan Hiedanrannan kaupunginosan keskustan halki Lentävänniemeen. Rannan laajempaa täyttöä osana tulevaa Hiedanrannan asuinaluetta on myös suunniteltu.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>