Uutiset

Poliisi tutkii laajaa petossarjaa: takavarikoidun omaisuuden kuljetuksessa apuna kuorma-auto

today8.10.2018

share close

Sisä-Suomen poliisi, Valkeakosken rikostutkinta on tutkinut 2018 vuoden aikana laajuudeltaan huomattavan suurta petosrikosten sarjaa, jossa rikosnimikkeitä ovat muun muassa useat törkeät petokset, törkeä rahanpesu, törkeät maksuvälinepetokset, sekä useita muita rangaistavuudeltaan lievempiä rikosnimikkeitä.

Rikoksia on tutkittu yhteistyössä Ruotsin poliisin kanssa. Epäilyt rikokset ovat tapahtuneet 2016 ja 2017 vuosien aikana. Rikokset ovat kohdistuneet sekä yksittäisiin henkilöihin että eri yrityksiin Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Asianomistajia on noin 50 eri tahoa. Rikoksissa saavutettu ja esitutkinnan aikana todettu rikoshyöty on ollut vähintään 150 000 euroa. Rikokset on tehty erehdyttämällä suunnitelmallisesti sekä henkilöitä, että yrityksiä ja näin saatu petoksin haltuun rikoshyötyä rahana, tavaroina sekä palveluina.

Rikostutkinnan aikana Suomessa on ollut vangittuna 8 henkilöä. Osallisuudesta rikoksiin on epäilty yhteensä noin kahtakymmentä eri henkilöä sekä Suomessa, että Ruotsissa. Kaikki aiemmin vangittuna olleet ovat nyt vapautettu. Esitutkintaa ovat olleet suorittamassa Suomen poliisin lisäksi Ruotsin poliisiviranomaiset.

Poliisi on esitutkinnan aikana tehnyt Etelä-Pirkanmaalla useita etsintöjä eri asuinkiinteistöihin ja etsinnöissä saanut takavarikoitua tuhansien eurojen arvosta rikoshyötyä. Poliisi on palauttanut asianomistajille omaisuutta. Lisäksi ulosottoviranomaisen avulla on saatu turvattua mahdollisesti myöhemmin tuomittavia korvauksien maksamisia kymmenien tuhansien eurojen arvosta.

Etsintöjen ja tehtyjen takavarikkojen laajuudesta kertoo se, että poliisi on joutunut käyttämään takavarikoidun omaisuuden kuljetuksessa apuna muun muassa kuorma-autoa ja peräkärryjä.

Esitutkinta on valmistumassa ja siirtymässä syyteharkintaan.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%