Uutiset

Oriveden Dragon Mining Oy:n alueella epäillään tapahtuneen ympäristörikos

Oriveden Dragon Mining Oy:n alueella epäillään tapahtuneen ympäristörikos

Sisä-Suomen poliisi Tampereella on aloittanut esitutkinnan Oriveden Dragon Mining OY:n kultakaivoksella tapahtuneesta epäillystä jätteiden väärästä käsittelystä. Poliisi kirjasi asiasta esitutkintalain mukaisen esiselvitysilmoituksen 26.09.2018 saatuaan tietoja, joiden perusteella oli aiheellista selvittää asiaa tarkemmin. Suoritetussa selvityksessä tuli ilmi seikkoja, joiden perusteella on tullut syytä epäillä rikosta ja asiaa tutkitaan rikosnimikkeellä törkeä ympäristön turmeleminen.

Poliisi on tänään suorittanut kaivosalueelle paikanetsinnän. Mukana oli myös yhteistyöviranomaisia. Etsinnällä ilmi tulleet seikat vahvistavat rikosepäilyä. Esitutkinta jatkuu asiakirjamateriaalin selvittämisellä sekä kuulusteluilla. Kuultavien joukko on laaja, koska lain ja lupaehtojen vastaisen toiminnan epäillään jatkuneen vuosia ja ainakin vuoteen 2016 saakka, jolloin kaivoksen nykyinen johto on reagoinut ja lopettanut väärän käytännön.

Epäiltyjen piiri on toistaiseksi täsmentymätön ja selviää esitutkinnan edetessä kuulusteluvaiheeseen. Kaivoksen johto on toiminut yhteistyössä viranomaisten kanssa asiaa selvitettäessä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>