Uutiset

Työttömien aktivointi Tampereen kaupunkiseudulla historiallisella tasolla

Työttömien aktivointi Tampereen kaupunkiseudulla historiallisella tasolla

Tampereen kaupunkiseudun työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisessa kokeilussa mukana olevien kuntien aktivointiasteet olivat elokuussa 2018 nousseet keskimäärin 13,6 prosenttiyksikköä vuoden takaisesta, kun koko maassa muutos oli 4,8 prosenttiyksikköä. Tampereella on tällä hetkellä työllistämistä edistävien palveluiden asiakkaita 18,1 prosenttia enemmän kuin ennen kokeilua ja aktivointiaste (37,9 %) on 7,5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin kertaakaan tilastoituna aikana aiemmin.

Pirkanmaan työllisyyskokeilu käynnistyi viime vuoden elokuussa, jolloin työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa saavien työttömien työnhakijoiden asiointi siirtyi TE-toimiston sijaan kunnan hoidettavaksi. Tampereen lisäksi kokeilussa mukana ovat mukana Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Ylöjärvi, Sastamala, Punkalaidun, Orivesi ja Vesilahti.

Pirkanmaan työllisyyskokeilussa on käytetty sekä TE-hallinnon että kuntien rahoittamia työllistymistä edistäviä palveluja sekä kuntien muita palveluja uudella tavalla. Myös uusia asiakkaiden palvelutarpeisiin kohdistuvia palveluja on kehitetty runsaasti.

Asiakkaita on kontaktoitu aiempaa enemmän, aktivointi on ollut tehokasta ja systemaattisesti kerätty asiakaspalaute erinomaista. Työttömien aktivointi koko maassa on lisääntynyt, mutta kehitys kokeilukunnissa on ollut muuta maata selkeästi vahvempaa.

Määräaikaista kokeilua ollaan lopettamassa.

Lähde: Toimiala Online (TEM), raportti 4250.[/caption]

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>