Uutiset

Työttömien aktivointi Tampereen kaupunkiseudulla historiallisella tasolla

today11.10.2018

share close

Tampereen kaupunkiseudun työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisessa kokeilussa mukana olevien kuntien aktivointiasteet olivat elokuussa 2018 nousseet keskimäärin 13,6 prosenttiyksikköä vuoden takaisesta, kun koko maassa muutos oli 4,8 prosenttiyksikköä. Tampereella on tällä hetkellä työllistämistä edistävien palveluiden asiakkaita 18,1 prosenttia enemmän kuin ennen kokeilua ja aktivointiaste (37,9 %) on 7,5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin kertaakaan tilastoituna aikana aiemmin.

Pirkanmaan työllisyyskokeilu käynnistyi viime vuoden elokuussa, jolloin työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa saavien työttömien työnhakijoiden asiointi siirtyi TE-toimiston sijaan kunnan hoidettavaksi. Tampereen lisäksi kokeilussa mukana ovat mukana Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Ylöjärvi, Sastamala, Punkalaidun, Orivesi ja Vesilahti.

Pirkanmaan työllisyyskokeilussa on käytetty sekä TE-hallinnon että kuntien rahoittamia työllistymistä edistäviä palveluja sekä kuntien muita palveluja uudella tavalla. Myös uusia asiakkaiden palvelutarpeisiin kohdistuvia palveluja on kehitetty runsaasti.

Asiakkaita on kontaktoitu aiempaa enemmän, aktivointi on ollut tehokasta ja systemaattisesti kerätty asiakaspalaute erinomaista. Työttömien aktivointi koko maassa on lisääntynyt, mutta kehitys kokeilukunnissa on ollut muuta maata selkeästi vahvempaa.

Määräaikaista kokeilua ollaan lopettamassa.

Lähde: Toimiala Online (TEM), raportti 4250.[/caption]

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%