Uutiset

Uudet polttoainemerkinnät vanhojen rinnalle – ole tarkkana tankatessa

Uudet polttoainemerkinnät vanhojen rinnalle – ole tarkkana tankatessa

Uusi polttoainemerkintöjä koskeva asetus on astunut voimaan tänään perjantaina. Polttoainepistooleissa on jatkossakin tutut, kansalliset merkinnät polttoaineista, mutta lisäksi huoltoasemilla tulevat näkymään uudet, yleiseurooppalaiset polttoainemerkinnät.

Uusissa symboleissa bensiinin merkki on ympyrä, jonka sisällä kerrotaan polttoaineen suurin etanolipitoisuus. Dieselin merkki on neliö, jonka sisällä kerrotaan polttoaineen suurin biokomponenttien osuus. Kaasumaisten polttoaineiden merkkinä on vinoneliö, jonka sisällä kerrotaan kaasun tyyppi.

Uusissa merkinnöissä dieseliä kuvaavan neliön keskellä on B-kirjain, joka osoittaa biokomponenttien osuutta samalla tavoin kuin E-kirjain osoittaa bensan etanolipitoisuutta. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin mukaan B-kirjaimen käyttö dieselin yhteydessä ei pitäisi aiheuttaa sekaannuksia Suomessa tankkaaville, sillä uusien symboleiden pitäisi tulla vain tuttujen, kansallisten merkintöjen rinnalle.

-Kannattaa kuitenkin olla tarkkana huoltoasemilla ja varmistaa, että tankkaa ajoneuvoon sopivaa polttoainetta, muistuttaa Trafin erityisasiantuntija Keijo Kuikka.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>