Uutiset

Poliisilta lisätietoa Vesilahden operaatioon liittyen

Poliisilta lisätietoa Vesilahden operaatioon liittyen

Poliisi suorittaa Vesilahdella 13.10. tapahtuneen rikosasian esitutkintaa.  Asiaan liittyviä henkilöitä on vielä kuulematta.

Tapahtumassa on ollut kyse uhkaavasta käyttäytymisestä ja tällä uhkaavasti käyttäytyneellä henkilöllä oli ollut hallussaan ampuma-ase. Asiassa on herättänyt kiinnostusta se, että paikalla on ollut puolustusvoimien kalustoa ja myös ambulanssi.

Kukaan ei ole loukkaantunut eikä sivullisia henkilöitä ole ollut tilanteessa vaarassa. Kyse on ollut normaaliin poliisitoimintaan kuuluvasta varautumisesta. Kun poliisitoiminnassa saadaan tietoa siitä, että kohteessa on henkilön hallussa ampuma-ase, otetaan se luonnollisesti huomioon toiminnan suunnittelussa.

Tilannearvion sitä edellyttäessä, poliisi pyytää puolustusvoimilta virka-apua esimerkiksi panssaroidun ajoneuvon saamiseksi paikalle. Panssaroitua ajoneuvoa käytetään toiminnassa mukana olevan henkilöstön suojaamiseksi.

Paikalla oli myös ambulanssi. Ambulanssi on ollut paikalla etukäteispainotteisesti. Mikäli tilanteessa kuka tahansa henkilö loukkaantuisi, etupainotteisella toiminnalla turvataan mahdollisimman nopea hoidon aloittaminen.

Ensihoidon ja puolustusvoimien avun käyttäminen ovat normaaleja toimintamalleja, joista on sovittu viranomaisten välillä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>