Uutiset

Sastamalassa viritellään virtuaalista asuntonäyttelyä

Sastamalassa viritellään virtuaalista asuntonäyttelyä

Sastamalan kaupunki visioi uudenlaisia tapoja markkinoida ja myydä asuintonttejaan. Yhtenä ideana keskusteluissa on ollut virtuaalinen asuntonäyttely.

Virtuaalisessa asuntonäyttelyssä kävijä voisi vierailla näyttelyssä tabletilla, tietokoneella tai vaikka matkapuhelimella ja kiertää aluetta ja sen taloja aidon näköisessä, mutta mallinnetussa ympäristössä. Sastamalan kaupungingeodeetti Arto Vuorijärven mukaan Sastamalan idea sekä aluetta että sinne istutettuja taloja esittelevästä virtuaalinäyttelystä on ainakin valtakunnan tasolla uusi.

Virtuaalisen asuntonäyttelyn lanseerausta on kaavailtu toteutettavaksi Mouhijärven maisemakylien alueelle, joko täydentämään oikeasti alueelle rakennettavia kohteita tai toteutettavaksi aivan omana kokonaisuutenaan. Vaikka näyttely on tarkoitus toteuttaa virtuaalisesti, se pohjautuu kuitenkin todellisuuteen.

- Kaikki talot on suunniteltu todellisille, Mouhijärven maisemakylien alueella sijaitseville rakennuspaikoille ja ne ovat sellaisinaan ostettavissa ja toteutettavissa niille osoitetuille tonteille, kertoo Vuorijärvi.

Virtuaalinen asuntonäyttely on tällä hetkellä suunnitteluasteella. Kaupunki lähtee seuraavaksi kartoittamaan talotehtaiden ja rakennusliikkeiden kiinnostusta. Tarkoitus on, että rakennusliike tai talotehdas osallistuu virtuaalinäyttelyyn omalla kustannuksellaan, mutta saa samalla ilmaista medianäkyvyyttä itselleen ja yhteistyökumppaneilleen.

Toteutuessaan virtuaalinen asuntonäyttely avautuisi vuonna 2020, Maisemakylien tontit tulevat varattavaksi 2019.

Asuntonäyttelyn järjestämisen päätavoitteena on markkinoida ja myydä Mouhijärven Maisemakylien alueen tontteja ja markkinoida samalla Sastamalaa potentiaalisena asuinpaikkana. Hanke tukee kaupungin strategista tavoitetta muuttovoittoisesta modernista Sastamalasta. Hanke on mukana Sastamalan elinvoimaohjelmassa 2018-2021.

Lue lisää aiheesta:

  • Pauli Mäkelä

    Tonttimarkkinointiin mukaan Uotsolan kirjaston takana oleva entisen koulun tontti.
    Kerrostalolle on kova kysyntä.
    Etenkin vanhukset ja liikuntavammaiset kaipaa esteentöntä asuinpaikkaa uotsolaan.

    Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>