Uutiset

Tesoman surmatyön esitutkinta valmistui

today18.10.2018

share close

Sisä-Suomen poliisi Tampereella on saanut valmiiksi esitutkinnan, joka koskee Tesomalla 28. – 29.12 2014 tapahtunutta henkirikosta. Poliisi tutki asiaa murhana tekopaikalla tehtyjen havaintojen perusteella. Esitutkinnassa ei ole voitu teknisellä tutkinnalla varmistaa tapahtumien alkamisen paikkaa, eikä myöskään kuulusteluissa ole saatu tähän asiaan selvyyttä.

Vainaja löytyi noin 130 metrin päästä kävelytien mäen päällä olevasta penkistä, jonka kohdalla epäilty ja uhri ovat epäillyn kertoman mukaan todennäköisesti kohdanneet. Penkistä muutama metri vainajan suuntaan oli silmin havaittavissa sumu/tippuverta lumessa, mutta teknisessä tutkimuksissa siitä ei saatu osoitettua verta eikä dna:ta. Uhrin jäljet olivat silmin havaittavissa verijälkien kohdalla ja päättyivät liukastumisjälkiin paikalla, josta uhri löydettiin. Uhrissa oli useampia veitsellä aiheutettuja vammoja.

Esitutkinnan aikana kerättiin Tesomalta lähes tuhat DNA-näytettä alueen miehiltä. Paikkatutkinnassa talteen otettuja näytteitä voitiin verrata massaotannassa saatuihin dna-näytteisiin ja näin kaikille muille taltioiduille esineille, paitsi 3.1.2015 läheisestä metsästä löytyneille puukolle ja tupelle, voitiin osoittaa esineen jättäjä ja sulkea heidät pois tutkinnasta.

29.03.2018 epäilty halusi tulla kertomaan osuudestaan poliisille ja näin mainitusta puukosta ja tupesta löytynyt DNA kohtasi omistajansa. Epäilty on kertonut lyöneensä uhria puukollaan.

Esitutkinnan aikana poliisille selvisi myös toinen uhriin kohdistunut rikos. Se on tutkittu epäiltynä törkeänä pahoinpitelynä. Uhri on ilmoittanut, että häntä on puukotettu Lempäälässä yksityisasunnossa. Teko on sattunut 7.12.2014. Jostakin syystä uhri ei kuitenkaan käynyt lääkärissä, eikä tullut tekemään poliisille asiasta varsinaista rikosilmoitusta. Vammat ovat jääneet ilmeisen vähäisiksi. Tästä teosta epäillään vuonna 1970 syntynyttä Lempäälässä tuolloin asunutta naista. Hän on kiistänyt rikoksen. Myös tämän asian esitutkinta on nyt päätetty ja siirretään syyttäjälle harkintaan maanantaina 22.10, molempien pöytäkirjojen teknisen valmistelun jälkeen.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%