Uutiset

Virroilla epäilty skimmauslaite

Virroilla epäilty skimmauslaite

Virtain poliisille ilmoitettiin perjantaina 19.10.2018 mahdollisesta skimmauslaitteesta miehittämättömällä bensa-asemalla. Laitteisto olisi mahdollisesti tallentanut käytetyn kortin tiedot keskiviikkona 10.10.2018. Bensamittarit on tarkastettu eilen illalla poliisin toimesta eikä niistä enää löydetty skimmauslaitteistoa.

Asiasta ei toistaiseksi ole kirjattu rikosilmoitusta. Poliisille ei myöskään ole ilmoitettu muista skimmaustapuksista Virtojen tai lähikuntien alueelta.

Poliisi muistuttaa kansalaisia, ettei pelkkä näppäimistön peittäminen kädellä pelkästään riitä, sillä yksittäisellä sormella näppäilyn tunnusluvun voi tunnistaa helposti. Parhaiten estätä laitteistoon liitettyä kameraa tallentamasta PIN-koodin, kun suojaat numeronäppäimistön esimerkiksi lompakolla tai kädelläsi.

Rikollisten asentaman kortinlukulaitteen voi tunnistaa siitä, että se usein heiluu ja on muovinen. Alkuperäinen on metallinen ja tukevasti kiinni.

Poliisi muistuttaa myös, että jos asiakas huomaa omalta tililtään tehdyn outoja nostoja tai katevarauksia, tulisi hänen ottaa ensisijaisesti yhteyttä kortinmyöntäjään.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>