Uutiset

Jälleen laaja huumeiden maahantuontitapaus Suomessa – Katukauppa-arvo jopa yli 300 000 euroa

today29.10.2018

share close

Ekstaasitabletteja. Kuva: Tulli[/caption]

Tulli on paljastanut laajan ja pitkäkestoisen huumausaineiden maahantuonnin ja levityksen Pohjois-Suomessa. Takavarikoitujen ja levitykseen päätyneiden huumausaineiden katukauppa-arvo on yhteensä yli 300 000 euroa.

Tullin esitutkinnan mukaan epäiltynä on nuorehko suomalainen mies, joka tilasi Suomeen posti- ja kuriirilähetyksinä huumausaineita vuosina 2017–2018. Huumausaineiden tilaamisessa ja vastaanottamisessa epäilty hyödynsi työpaikkaansa kuriirilähetyksiä jakelevassa kuljetusliikkeessä tilaamalla huumausaineita väärillä nimi- ja osoitetiedoilla ja vastaanottamalla lähetykset itse työpaikkansa kautta. Huumausaineiden hankintaan epäilty oli käyttänyt virtuaalivaluuttaa kymmeniä tuhansia euroja.

Takavarikkoon suuri määrä huumausaineita ja käteistä rahaa

Tulli takavarikoi esitutkinnan aikana yli 1 600 grammaa amfetamiinia, lähes 2 000 grammaa marihuanaa, lähes 600 grammaa kidemäistä MDMA:ta eli ekstaasia, ja noin 2 500 ekstaasitablettia. Lisäksi Tulli takavarikoi epäillyn hallusta tuhansia huumausaineiksi luokiteltuja lääkevalmisteita ja yli 14 000 euroa käteistä rahaa.

Tullin esitutkinnan mukaan takavarikoitujen huumausaineiden lisäksi levitykseen Pohjois-Suomen alueelle on päätynyt lähes 14 kiloa marihuanaa ja noin 50 000 huumelääketablettia. Esitutkinnan perusteella epäilty on saanut huumausainekaupoista huomattavaa rikoshyötyä.

Tullin esitutkinnan aikana on ollut pidätettynä yksi henkilö, joka on edelleen vangittuna. Tulli on tutkinut tapausta törkeänä huumausainerikoksena.

Tapaus siirtyy vuoden 2018 aikana Oulun syyttäjänvirastoon syyteharkintaan.

Kirjoittaja: Ilkka Lahti

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%