Uutiset

Kaukajärven ja Vehmaisten nopeusrajoituksia aiotaan laskea – nyt kysytään asukkaiden mielipidettä

today1.11.2018

share close

Tampereella Haiharan, Hankkion, Kaukajärven ja Vehmaisten asukkaat ja siellä asioivat voivat antaa palautetta alueelle ehdotetusta 30 km/h -aluenopeusrajoituksesta ja merkitä kartalle paikkoja, joissa turvallisuutta tulisi parantaa.

Aluenopeuden alentaminen perustuu nopeusrajoitusjärjestelmän uudistukseen, joka hyväksyttiin yhdyskuntalautakunnassa vuoden 2016 lopulla. Nopeusrajoitus alennetaan asuinalueilla nykyisestä 40 km/h nopeuteen 30 km/h vuoteen 2021 mennessä asuinalueille tehtyjen tarkempien suunnitelmien perusteella. Alempi nopeus parantaa kuljettajan havaintomahdollisuuksia ja lyhentää jarrutusmatkaa. Myös jalankulku ja pyöräily on turvallisempaa. Alhainen nopeus vähentää kiihdytyksen tarvetta ja siten melua.

Ehdotuksessa Haiharan, Hankkion, Kaukajärven ja Vehmaisten asuinalueilla aluenopeusrajoitus lasketaan nykyisestä 40 km/h nopeuteen 30 km/h. Pääkatujen ja kokoojakatujen nopeusrajoitus 50 km/h säilyy pääosin ennallaan. Hankkion pienteollisuusalueella säilytetään 40 km/h aluenopeusrajoitus. Uuden nopeusrajoituksen mukaista ajamista voidaan tulea hidasteilla, suojateiden näkyvyyden parannuksilla tai muilla toimilla.

Rauhoittamistoimien suunnittelussa huomioidaan asukkailta tai toimijoilta tulleet rauhoittamisaloitteet, ajonopeudet, liikennemäärät ja liikenneonnettomuudet sekä kyselyssä ilmoitetut turvattomat paikat.

Uuden nopeusrajoitusjärjestelmän mukaiset ensimmäiset nopeusrajoitusmuutokset toteutettiin Koivistonkylän, Nirvan, Taatalan ja Veisun alueilla syksyllä 2017. Tänä vuonna uudet nopeusrajoitukset tulevat voimaan Lielahden/Lentäväniemen alueella.

Kysely on avoinna 1.–25.11.2018 ja löytyy verkosta sivulta www.tampere.fi/liikenneturvallisuus.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

Post comments (0)

Comments are closed.


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%