Yleinen

Lempääläiselle Risto Tuomiselle Vuoden isä -palkinto

Lempääläiselle Risto Tuomiselle Vuoden isä -palkinto

Vuoden Isä -palkinto myönnettiin tänä vuonna kolmelle isälle. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko luovutti palkinnon Risto Tuomiselle, Kais Zayalle, ja Topi Linjamalle.

Tänä vuonna palkittujen valintaan vaikuttaneena teemana oli aktiivinen isä, joka on toiminut miehen ja isän mallina omille ja muiden lapsille eri yhteisöissä sekä isän pitämät perhevapaat. Palkitsemiskriteereissä nostettiin esille myös isien toiminta osallisuuden ja yhteisöllisyyden eteen.

Yksi palkinnon saajista on Lempäälässä asuva Risto Tuominen, joka on käynnistänyt ja vetänyt isäryhmiä tuoreille isille neuvoloissa Tampereella ja Lempäälässä kahden vuosikymmenen ajan. Tuominen on ollut konkreettisesti tukemassa tuoreita isiä vanhemmuuteen ja erityisesti isän rooliin kasvamisessa, vertaisena keskustellen, ja rinnalla kulkien. Nykyään isäryhmät ovat valtakunnallisesti osa neuvolan toimintaa. Hän on toiminut myös vuosia turvallisena aikuisena ja miehen mallina monille lapsille, joiden arkeen isä tai miehet eivät ole muuten kuuluneet.

Tuomisen lisäksi Vuoden Isä-palkinto myönnettiin turkulaiselle Kais Zayalle ja joensuulaiselle Topi Linjamalle

Vuoden Isä -palkinto jaetaan henkilölle, joka on lisännyt omalla esimerkillään ja toiminnallaan isyyden merkityksen tunnistamista ja lisännyt näin sen arvostusta. Palkinnon tavoitteena on vahvistaa isyyttä, tukea työn ja perheen yhteensovittamista, edistää lapsen etua sekä miesten ja naisten tasa-arvoa. Ensimmäinen Vuoden Isä -palkinto myönnettiin vuonna 2006.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>