Uutiset

Elementtitehdas palaa Kangasalla – pelastuslaitos kehottaa sulkemaan ikkunat ja ilmanvaihdon

Elementtitehdas palaa Kangasalla – pelastuslaitos kehottaa sulkemaan ikkunat ja ilmanvaihdon

Päivitys klo 12.30: Savunmuodostus on laantunut ja välitöntä vaaraa savusta ei enää ole. Sammutus- ja jälkiraivaus kohteessa jatkuvat vielä usean tunnin ajan. Sammutustöissä on yli kaksikymmentä pelastuslaitoksen yksikköä usean kunnan alueelta. Alueen vapaapalokunnat ovat olleet merkittävässä roolissa tilanteen hoitamisessa ja pelastuslaitos haluaa osoittaa kiitoksensa myös heille heidän arvokkaasta työstänsä.

 

Kangasalla sijaitseva elementtitehdas syttyi palamaan tänä aamuna. Pelastuslaitos sai hälytyksen Soramontuntielle aamuseitsemän aikoihin. Tehdas sijaitsee pohjavesialueella ja siellä on runsaasti palavia nesteitä.

Henkilövahingoilta on vältytty, mutta tulipalosta aiheutuu runsaasti savunmuodostusta ja savu leviää Kangasalan Tursolan alueelle. Pelastuslaitos kehottaa sulkemaan ikkunat ja ilmanvaihdon kyseisellä alueella.

Kohteessa on 3 johtoyksikköä, 8 sammutusyksikköä, 2 nostolavayksikköä ja 9 säiliöyksikköä, henkilöstöä on n. 50.  Paloa ei ole toistaiseksi saatu hallintaan.

Sammutustyöt ovat yhä käynnissä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>