Uutiset

Tamperelaiselle keliakiatutkija Kalle Kurpalle Lastentautien tutkimussäätiön merkittävä tunnustus

Tamperelaiselle keliakiatutkija Kalle Kurpalle Lastentautien tutkimussäätiön merkittävä tunnustus

Lastentautien tutkimussäätiö on palkinnut keliakiatutkija Kalle Kurpan Helena ja Niilo Hallman-palkinnolla. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi nuorelle, kansainvälistä tunnustusta saaneelle suomalaiselle lastentautien tutkijalle.

Tamperelainen tutkijalääkäri, dosentti Kalle Kurppa on erikoistunut lasten suolistosairauksien ja etenkin keliakian tutkimiseen. Hän vetää Tampereen yliopiston ja Tampereen yliopistollisen sairaalan kansainvälisesti tunnettua lasten keliakian tutkimusryhmää, joka on muun muassa auttanut todistamaan, että keliakia voidaan diagnosoida verikokeista eikä sen toteamiseen aina tarvita hankalia suolistotähystyksiä.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>