Uutiset

Näsijärven retkiluisteluradalle 20 000 euron avustus

Näsijärven retkiluisteluradalle 20 000 euron avustus

Tampereen kaupunki avustaa Näsijärvelle aurattavaa retkiluistelurataa myös tänä talvena. Elinvoima- ja osaamislautakunta on päättänyt  myöntää Hiking Travel, HIT Ky:lle 20 000 euron avustuksen retkiluisteluradan auraamiseen ja hiihtolatujen tekemiseen talvikaudella 2018–19.

Retkiluisteluradan perusosuus on viisi kilometriä ja se vastaa edellistalvena toteutettua reittiä Kaupinojalta Näsijärven etelärannan suunnasta Lapinniemen kärkeen ja siitä edelleen rantaa seuraillen kohti kaupungin keskustan rantoja Santalahteen. Siilinkarille toteutetaan pisto Lapinniemen kärjestä. Hiihtoladut kulkevat pääsääntöisesti retkiluisteluradan vieressä.

Hiking Travel, HIT Ky:lle on myönnetty avustusta vuodesta 2011 lähtien retkiluisteluradan ylläpitämiseksi Näsijärvellä. Luisteluradan kävijämäärän on arvioitu kymmenkertaistuneen vuoden 2011 jälkeen. Palveluntuottajan arvion mukaan ulkomaalaisten käyttäjien määrä radalla on useita tuhansia vuosittain.

Avustuksen saaja vastaa radan kunnossapidosta sekä käyttö- ja käyttäjäturvallisuudesta.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>