Yleinen

SUN Radion toiminta jatkuu

SUN Radion toiminta jatkuu

Viestintävirasto on myöntänyt 17 uutta ohjelmistotoimilupaa analogiseen radiotoimintaan 1.1.2020 alkavalle uudelle toimilupakaudelle. Toimiluvat myönnettiin samanaikaisesti valtioneuvoston kanssa.

Myös Radio SUN Oy:lle on myönnetty uusi toimilupakausi. Toimiluvat ovat voimassa kymmenen vuotta.

-Radio SUN Oy haki prosessissa nykyisellään SUN Radion ja FUN Tampereen käytössä olevia taajuuskokonaisuuksia. Valtioneuvoston päätös oli kannaltamme positiivinen, eli saimme molemmat haluamamme toimiluvat, toteaa Radio SUN Oy:n toimitusjohtaja Sammo Hyttilä.

Heinäkuun lopussa päättyneellä radion ohjelmistotoimilupien hakukierroksella olivat haettavina kaikki analogisen radiotoiminnan ohjelmistotoimiluvat tammikuussa 2020 alkavalle kymmenvuotiselle toimilupakaudelle. Viestintäviraston myöntämät toimiluvat kattavat haettavina olleista 75 taajuuskokonaisuudesta 17. Viestintäviraston myöntämiin toimilupiin kuuluu yhteensä 77 FM-radiotaajuutta eri puolilla Suomea. Kaikki Viestintäviraston myöntämät toimiluvat myönnettiin nykyisille radiotoimijoille, joiden on tarkoitus jatkaa radiotoimintaansa uuden toimilupakauden aikana.

Suomessa FM-taajuusalue on kansainvälisesti katsoen hyvin tehokkaassa käytössä. Tulevaa toimilupakautta varten Viestintävirasto kartoitti yhteistyössä toimialan kanssa käytössä olevien FM-taajuuksien uudelleenjärjestelyn tarpeen. Toimilupakierroksen taajuussuunnittelussa radioverkkojen taajuuksien käyttöä tehostettiin muun muassa karsimalla taajuuskokonaisuuksista päällekkäistä taajuuksien käyttöä. Tällä mahdollistettiin uudelle toimilupakaudelle myös täysin uusien taajuuskokonaisuuksien muodostaminen.

Radiotoiminta toimiluvan mukaisilla uusilla taajuuskokonaisuuksilla on aloitettava kuuden kuukauden kuluessa toimilupakauden alkamisesta. Nykyisten ohjelmistotoimilupien voimassaolo päättyy vuoden 2019 lopussa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>