Yleinen

SUN Radion toiminta jatkuu

today15.11.2018

share close

Viestintävirasto on myöntänyt 17 uutta ohjelmistotoimilupaa analogiseen radiotoimintaan 1.1.2020 alkavalle uudelle toimilupakaudelle. Toimiluvat myönnettiin samanaikaisesti valtioneuvoston kanssa.

Myös Radio SUN Oy:lle on myönnetty uusi toimilupakausi. Toimiluvat ovat voimassa kymmenen vuotta.

-Radio SUN Oy haki prosessissa nykyisellään SUN Radion ja FUN Tampereen käytössä olevia taajuuskokonaisuuksia. Valtioneuvoston päätös oli kannaltamme positiivinen, eli saimme molemmat haluamamme toimiluvat, toteaa Radio SUN Oy:n toimitusjohtaja Sammo Hyttilä.

Heinäkuun lopussa päättyneellä radion ohjelmistotoimilupien hakukierroksella olivat haettavina kaikki analogisen radiotoiminnan ohjelmistotoimiluvat tammikuussa 2020 alkavalle kymmenvuotiselle toimilupakaudelle. Viestintäviraston myöntämät toimiluvat kattavat haettavina olleista 75 taajuuskokonaisuudesta 17. Viestintäviraston myöntämiin toimilupiin kuuluu yhteensä 77 FM-radiotaajuutta eri puolilla Suomea. Kaikki Viestintäviraston myöntämät toimiluvat myönnettiin nykyisille radiotoimijoille, joiden on tarkoitus jatkaa radiotoimintaansa uuden toimilupakauden aikana.

Suomessa FM-taajuusalue on kansainvälisesti katsoen hyvin tehokkaassa käytössä. Tulevaa toimilupakautta varten Viestintävirasto kartoitti yhteistyössä toimialan kanssa käytössä olevien FM-taajuuksien uudelleenjärjestelyn tarpeen. Toimilupakierroksen taajuussuunnittelussa radioverkkojen taajuuksien käyttöä tehostettiin muun muassa karsimalla taajuuskokonaisuuksista päällekkäistä taajuuksien käyttöä. Tällä mahdollistettiin uudelle toimilupakaudelle myös täysin uusien taajuuskokonaisuuksien muodostaminen.

Radiotoiminta toimiluvan mukaisilla uusilla taajuuskokonaisuuksilla on aloitettava kuuden kuukauden kuluessa toimilupakauden alkamisesta. Nykyisten ohjelmistotoimilupien voimassaolo päättyy vuoden 2019 lopussa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

Katso myös nämä

Yleinen

Poliisi otti kiinni eilisessä junaonnettomuudessa mukana olleen auton kuljettajan

Henkilöauto ja taajamajuna törmäsivät toisiinsa eilen alkuillasta Mänttä-Vilppulassa. Onnettomuudessa loukkaantui kolme, henkilöauton kyydissä ollutta, matkustajaa ja heidät toimitettiin sairaalaan saamaan jatkohoitoa. Ajoneuvon kuljettaja, keski-suomalainen mieshenkilö, tarkastettiin paikalla lääkintähenkilöstön toimesta, jonka jälkeen hänet on toimitettu kiinniotettuna poliisin tiloihin. Junan matkustajia, jotka ovat mahdollisesti loukkaantuneet tai heillä on muita korvausvaateita, pyydetään ottamaan […]

today19.8.2020

Post comments (0)

Comments are closed.


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%