Uutiset

VTT ja Nokian kaupunki selvittävät bioperäisen hiilidioksidin hyödyntämistä raaka-aineena ECO3-yritysalueella

today15.11.2018

share close

VTT:n ja Nokian yhteistyön tavoitteena on selvittää erilaisten hiilidioksidin kierrätysratkaisujen taloudellista kannattavuutta sovellettavaksi Nokian bio- ja kiertotalouden ECO3-yritysalueella.

Tutkittavat ratkaisut keskittyvät bioperäisen hiilidioksidin hyödyntämiseen nestemäisten ja kaasumaisten polttoaineiden tuotannossa ja teollisuuden kemikaalien raaka-aineena ECO3-alueella Nokialla.

Tavoitteena on, että bioperäisen hiilidioksidin hyödyntämisselvitys antaa edellytyksiä potentiaalisten sijoittajien löytämiseksi sekä erilaisten demonstraatioiden toteuttamiselle. Nokian kaupungin kehitysyhtiö Verte Oy kokoaa hankkeesta kiinnostuneet ja parhaiten soveltuvat yritykset mukaan tulevaan yhteistyöhön. Selvityksen arvioidaan valmistuvan keväällä 2019.

ECO3-yritysalueelle on rakentumassa teollisen mittakaavan uudenlainen ja monialainen bio- ja kiertotalouden liiketoiminta-alue. ECO3 sijaitsee Kolmenkulman alueella Nokialla. Kansallisesti merkittävä osaamiskeskittymä toimii samalla demonstraatio- ja pilottiympäristönä, jota Nokian kaupunki ja Nokian kaupungin kehitysyhtiö Verte Oy kehittää yhteistyössä yritysten sekä korkeakoulujen kanssa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%