Uutiset

Pirkanmaan järvillä ennätysmäärä hälytyksiä

Pirkanmaan järvillä ennätysmäärä hälytyksiä

Kuva: SMPS Pirkanmaa[/caption]

Viime kesä oli Suomen meripelastusseura Pirkanmaa ry:n vapaaehtoisille kaikkien aikojen kiireisin. Yhteensä meripelastusseuran vapaaehtoisilla oli 133 hälytystehtävää, jotka suoritettiin Näsijärvellä, Pyhäjärvellä, Mallasvedellä, Roineella ja Vanajavedellä. Aiempi ennätys oli vuodelta 2015, jolloin suoritettiin 121 tehtävää. Tehtävät suoritettiin noin 50 vapaaehtoisen voimin.

Tehtävät vapaaehtoisille välittää joko hätäkeskus tai Suomen meripelastusseuran Trossi-palvelunumero. Suomen meripelastusseura Pirkanmaa ry on vapaapalokuntien tapaan sopimussuhteessa Pirkanmaan pelastuslaitokseen, joka ohjaa toimintaa ja hälytyksiä.

Tyypillisimpiä tehtäviä vesillä ovat erilaiset tekniset viat, kuten moottorin rikkoutuminen. Toinen tyypillinen tehtävä on inhimillinen, merimiestaidollinen virhe, kuten karilleajo tai polttoaineen loppuminen. Valitettavasti vuosittain autetaan myös vakavasti loukkaantuneita eikä menehtyneiden kohtaamiseltakaan vältytä. Vuonna 2018 autettiin 3 vakavasti loukkaantunutta henkilöä ja avustettiin yhteensä 104 venettä.

Suomen meripelastusseura Pirkanmaan veneet ovat poissa valmiudesta ja nostetaan lähipäivinä telakointiin. Ympärivuorokautinen valmius alkaa taas huhtikuun lopussa, jäätilanteesta riippuen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>