Uutiset

Pirkanmaan järvillä ennätysmäärä hälytyksiä

today19.11.2018

share close

Kuva: SMPS Pirkanmaa[/caption]

Viime kesä oli Suomen meripelastusseura Pirkanmaa ry:n vapaaehtoisille kaikkien aikojen kiireisin. Yhteensä meripelastusseuran vapaaehtoisilla oli 133 hälytystehtävää, jotka suoritettiin Näsijärvellä, Pyhäjärvellä, Mallasvedellä, Roineella ja Vanajavedellä. Aiempi ennätys oli vuodelta 2015, jolloin suoritettiin 121 tehtävää. Tehtävät suoritettiin noin 50 vapaaehtoisen voimin.

Tehtävät vapaaehtoisille välittää joko hätäkeskus tai Suomen meripelastusseuran Trossi-palvelunumero. Suomen meripelastusseura Pirkanmaa ry on vapaapalokuntien tapaan sopimussuhteessa Pirkanmaan pelastuslaitokseen, joka ohjaa toimintaa ja hälytyksiä.

Tyypillisimpiä tehtäviä vesillä ovat erilaiset tekniset viat, kuten moottorin rikkoutuminen. Toinen tyypillinen tehtävä on inhimillinen, merimiestaidollinen virhe, kuten karilleajo tai polttoaineen loppuminen. Valitettavasti vuosittain autetaan myös vakavasti loukkaantuneita eikä menehtyneiden kohtaamiseltakaan vältytä. Vuonna 2018 autettiin 3 vakavasti loukkaantunutta henkilöä ja avustettiin yhteensä 104 venettä.

Suomen meripelastusseura Pirkanmaan veneet ovat poissa valmiudesta ja nostetaan lähipäivinä telakointiin. Ympärivuorokautinen valmius alkaa taas huhtikuun lopussa, jäätilanteesta riippuen.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%