Uutiset

Poliisi varoittaa valepoliiseista - ihmisiä kehotetaan erityiseen varovaisuuteen nyt itsenäisyyspäivänä

Poliisi varoittaa valepoliiseista - ihmisiä kehotetaan erityiseen varovaisuuteen nyt itsenäisyyspäivänä

Sisä-Suomen poliisi Tampereella tutkii uutta alkanutta petossarjaa, jossa tekotapana on esiintyä poliisina ja soittaa ikäihmisille. Puheluissa kerrotaan, että tilille täytyy tehdä suojamuuri, jotta rikolliset eivät pääsisi tilillä oleviin rahoihin käsiksi.

Rikolliset käyttävät hyväksi joidenkin poliisien nimiä saadakseen tarinoilleen uskottavuutta. Nyt sarjassa on 12 rikosilmoitusta. Tähän mennessä rikoshyöty on noin 45 000 euroa. Teot ovat tapahtuneet osin elokuussa, mutta pääsosin marraskuussa. Viimeisin 26. - 28.11.2018.

Poliisi kehottaa ihmisiä erityiseen varovaisuuteen nyt, koska itsenäisyyspäivänä pankit ovat kiinni. Kyseessä oleville rikoksille on tyypillistä, että ne tehdään pankkien kiinnioloaikoina.

Poliisi pyytää, että omaiset, ystävät tai tuttavat huolehtisivat siitä, että omassa lähipiirissä kaikille menee viesti perille.

Poliisi muistuttaa, että mitään pankkitileihin liittyviä tietoja ei saa luovuttaa puhelimitse. Poliisi ei soita ja kysy niitä, vaan aina on kyseessä rikollinen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>