Uutiset

Poliisilta lisätietoa maanantaisesta kuorma-autoturmasta

Poliisilta lisätietoa maanantaisesta kuorma-autoturmasta

Tampereen Pyynikillä Ilomäentiellä tapahtui liikenneonnettomuus, jossa jalankulkija jäi kuorma-auton alle maanantaina 17.12.2018. Hälytys onnettomuudesta tuli kello 12.48.

Kuorma-auton kuljettaja on kertonut, että hän oli ottanut Ilomäentiellä sijaitsevalta työmaalta kyytiin sorakuorman ja odottanut ajokaistalle pääsyä. Kuljettajan mukaan kuorma-auton keltaiset "vilkkuvat" huomiovalot olivat olleet kytkettynä päälle tapahtuma-aikaan. Kuljettaja oli lähtenyt liikkeelle ja ilmeisesti tässä vaiheessa jalankulkija oli jäänyt kuorma-auton alle. Kuorma-auton kuljettaja ei kertomansa mukaan ollut havainnut jalankulkijaa.

Todistajan havainnon mukaan naispuolinen jalankulkija oli kävellyt Ilomäentie 2:ssa sijaitsevan kerrostalon kohdalta jalkakäytävältä ajoradalle. Nainen oli tullut ajoradalle kahden pysäköitynä olleen henkilöauton välistä kohdasta, jossa ei ole suojatietä. Todistajan mukaan samalla kun nainen oli lähtenyt ylittämään ajorataa, oli läheisen tietyömaan vierestä pysäköitynä ollut kuorma-auto lähtenyt liikkeelle. Tällöin kuorma-auto oli törmännyt ajorataa ylittäneeseen naiseen.

Jalankulkija oli kulkeutunut kuorma-auton alla Santalahdentielle saakka, jossa paikalle tulleet auttajat olivat aloittaneen maallikkoelvytyksen.

Noin 40-vuotias kuorma-auton kuljettaja oli palannut takaisin Ilomäentielle, jääden selvittämään tapahtunutta. Kuorma-auton kuljettajan alkometripuhallus oli ollut 0.00 mg/l. Kuorma-auton ajonopeus on törmäyshetkellä ollut hiljainen.

Noin 40-vuotias jalankulkija toimitettiin sairaalahoitoon Tampereen yliopistolliseen sairaalaan ja hänen vammansa ovat vakavat.

Tapahtumaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja vammantuottamuksena.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>