Uutiset

Pelastuslaitos polttaa suunnitellusti talon Kankaanpäässä

today3.1.2019

share close

Satakunnan pelastuslaitos polttaa vanhan rakennuksen torstaina 3.1.2019 klo 09:00 alkaen osoitteessa Veeranpolku 3 38700 Kankaanpää.

Polton yhteydessä rakennuksessa tehdään pelastussukellusohjeen mukaisia lämpimiä savusukellusharjoituksia.

Kulkuväylät pidetään harjoituksen aikana normaalisti liikennöitävässä kunnossa. Ainoastaan kohteen välittömässä läheisyydessä olevat kulkuväylät suljetaan.

Kohde sijaitsee kohtuullisen lähellä Kankaanpään keskustaa, josta on hyvä näkyvyys lähialueelle. Melkoisella varmuudella talonpoltto saattaa aiheuttaa ylimääräisiä 112-soittoja savuhavainnoista johtuen. Pelastustoimen kalusto on kuitenkin näkyvästi esillä ja harjoituksesta ilmoitetaan opasteilla Laviantien, Tapalankadun ja Opistonkadun varrella hyvissä ajoin ennen harjoituspaikkaa.

Lisäksi harjoituskohteesta tulee nousemaan savua vielä seuraavana päivänä loppupolton jälkeen. Tästä ei ole palon leviämisvaaraa eikä se tule aiheuttamaan lisätoimenpiteitä pelastuslaitokselle. Rakennus tullaan
polttamaan loppuun eli rakennuksesta tulee palamaan kaikki palava materiaali. Paikalla on Satakunnan pelastuslaitoksen Kankaanpään ja Porin paloaseman vakinaista henkilöstöä sekä
mahdollisesti Kankaanpään VPK:n sekä Niinisalon Sotilaspalokunnan henkilöstöä ja kalustoa.

Harjoitus ei vaikuta pelastuslaitoksen operatiiviseen päivittäistoimintaan. Poltosta on tehty asianmukainen lupakäsittely sekä sopimusmenettely. Lähinaapureille on järjestetty mahdollisuus tulla kuulluksi.

Alue rauhoitetaan harjoitukselle, joten mahdollisen yleisön tullessa paikalle tulee heidän sijoittaa ajoneuvonsa siten, että ne eivät hankaloita mitenkään yleistä liikennettä tai harjoitusta. Lisäksi yleisön tulee sijoittua riittävän etäälle harjoituskohteesta. Pelastuslaitos rajaa harjoitusalueen lippusiimoilla. Yleisö ei saa aiheuttaa haittaa harjoitukselle.

Pelastuslaitos tarkkailee harjoitusympäristöä harjoituksen ajan. Lähiseudun asukkaita ja toimijoita pyydetään pitämään ovet, ikkunat ja ilmastointi suljettuna harjoituspäivänä mahdollisen savuhaitan vuoksi.

Kirjoittaja: Ilkka Lahti

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%