Uutiset

Jämijärvi ehdolla vuoden retkikohteeksi

Jämijärvi ehdolla vuoden retkikohteeksi

Jämijärvi on valittu Vuoden Retkikohde 2019 -kilpailun finaaliin. Jämijärvellä on kilpailussa yhdeksän haastajaa eri puolilta Suomea.

Tämänvuotisen kilpailun teemana on maastopyöräilyreitit. Pyöräilyyn soveltuvien luontokohteiden kriteerinä on reittikokonaisuus, joka koostuu metsäpoluista, ulkoilureiteistä ja hiekkateistä, joilla pyöräily on sallittu – ei päällystetyistä pyöräteistä. Reitillä pitää myös olla retkeilyä tukevia palveluita, kuten taukopaikkoja, pyöräily-ystävällisiä majoitusmahdollisuuksia ja mieluusti vuokraus- ja opastustoimintaa.

Jämijärven  lisäksi kilpailun finaalissa ovat Imatran Ukonniemi, Hossan kansallispuisto, Urho Kekkosen kansallispuisto, Ylläs, Vedenjakaja-reitistö, Liminka, Fiskars, Syötteen kansallispuisto ja Poronpolku.

Vuoden retkikohde palkitaan Suomen Messusäätiön 5 000 euron stipendillä ja osastopaikalla GoExpo-messuilla. Vuoden retkikohde valitaan yleisöäänestyksellä.  Äänestys päättyy 27. helmikuuta ja voittaja julkaistaan 15. maaliskuuta. Äänestys tapahtuu GoExpo-messujen sivuilla ->

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>