Uutiset

Nysseihin pian myös keskiovesta

Nysseihin pian myös keskiovesta

Osaan linja-autoista voi Tampereella nousta pian myös keskiovesta. Ensi maanantaina alkavassa kokeilussa linjan 2 autoihin voi mennä etuoven sijaan halutessaan myös keskiovesta. Oven vieressä on lukulaite, jolle matkakorttia näyttämällä matka maksetaan.

Kokeilulla halutaan selvittää, nopeuttaako useampien ovien käyttäminen pysäkki- ja kokonaismatka-aikoja ja pysyvätkö bussit näin paremmin aikataulussaan. Myös kasvava matkustajamäärä ja raideliikenteen aloitus edellyttävät uudenlaisia käytäntöjä.

Linjalla käytetään sähköbusseja, ja linjalle varattu erikoiskalusto mahdollistaa rajatun kokeilun. Kokeiluun osallistuvat linja-autot tunnistaa keskiovella olevasta tarrasta, jossa on vihreä nuoli sekä teksti: Sisään etu- tai keskiovesta.

Jos linjalla 2 on esimerkiksi kalustorikon vuoksi autoja, joissa ei ole kortinlukijaa keskiovella eikä vihreitä nuolitarroja tämän merkiksi, kyytiin noustaan normaalisti etuovesta.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>