Uutiset

Nysseihin pian myös keskiovesta

Nysseihin pian myös keskiovesta

Osaan linja-autoista voi Tampereella nousta pian myös keskiovesta. Ensi maanantaina alkavassa kokeilussa linjan 2 autoihin voi mennä etuoven sijaan halutessaan myös keskiovesta. Oven vieressä on lukulaite, jolle matkakorttia näyttämällä matka maksetaan.

Kokeilulla halutaan selvittää, nopeuttaako useampien ovien käyttäminen pysäkki- ja kokonaismatka-aikoja ja pysyvätkö bussit näin paremmin aikataulussaan. Myös kasvava matkustajamäärä ja raideliikenteen aloitus edellyttävät uudenlaisia käytäntöjä.

Linjalla käytetään sähköbusseja, ja linjalle varattu erikoiskalusto mahdollistaa rajatun kokeilun. Kokeiluun osallistuvat linja-autot tunnistaa keskiovella olevasta tarrasta, jossa on vihreä nuoli sekä teksti: Sisään etu- tai keskiovesta.

Jos linjalla 2 on esimerkiksi kalustorikon vuoksi autoja, joissa ei ole kortinlukijaa keskiovella eikä vihreitä nuolitarroja tämän merkiksi, kyytiin noustaan normaalisti etuovesta.

 

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>