Uutiset

Sastamalainen Kalaneuvos sai vientiluvan Kiinaan ensimmäisenä kala-alan yrityksenä Suomessa

today9.1.2019

share close

Sastamalainen Kalaneuvos Oy on saanut virallisen vahvistuksen osaan suomalaisten kalalajien vientiluvasta Kiinaan. Kiinan viranomaiset ovat myöntäneet Kalaneuvoksen päätoimipaikalle Sastamalan kalanjalostuslaitokselle laitoskohtaisen luvan Kiinaan-viennille mm. hyväksytyillä laitoksilla viljellylle kirjolohelle, taimenelle ja siialle. Lupa koskee myös luonnonvesistä pyydettyä muikkua ja särkeä.

Vientiluvan hakuprosessia edelsi useita viranomaistarkastuksia ja mm. Kiinan viranomaisten vierailu Sastamalan tehtaalla.

-Hakuprosessi kesti lähes neljä vuotta, jonka aikana olemme löytäneet useita potentiaalisia yhteistyökumppaneita Kiinasta. Vientilupa on merkittävä asia Kalaneuvoksen liiketoimintojen kehittämisessä ja laajentamisessa. Vuonna 2017 vientimme oli jo 20 % liikevaihdostamme, Kalaneuvos Oy:n toimitusjohtaja Veijo Hukkanen toteaa.

Sastamalassa on parhaillaan käynnissä tehdaslaajennus, joka yli kaksinkertaistaa mm. savustus- ja fileointikapasiteetin vuoden 2019 loppuun mennessä. Pohjoisen kylmissä ja puhtaissa vesissä kasvaneelle kalalle on kysyntää Aasiassa.

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%