Uutiset

Tampere esittää pysäköintivirhemaksun korottamista

Tampere esittää pysäköintivirhemaksun korottamista

Tampereen kaupungin ympäristö- ja rakennusjaosto on päättänyt esittää sisäministeriölle pysäköintivirhemaksun korottamista Tampereen ydinkeskustan kalleimmalla maksuvyöhykkeellä 60 eurosta 80 euroon ja muualla 50 eurosta 60 euroon. Lisäksi esitetään, että kiskoliikennettä haittaavasta pysäköinnistä pysäköintivirhemaksu olisi 80 euroa.

Maksua esitetään korotettavaksi, jotta se olisi riittävän vaikuttava ehkäisemään virheellistä pysäköintiä. Pysäköintivirhemaksun suuruus on tällä hetkellä ykkösvyöhykkeellä 60 € ja muualla 50 €. Ykkösvyöhyke käsittää aivan ydinkeskustan suunnilleen Hämeenpuiston, Satakunnankadun, Hallituskadun ja Rautatienkadun rajaamalla alueella.

Pysäköintivirhemaksun korotus tulisi voimaan, kun sisäministeriö antaa uuden asetuksen, johon on koottu kaikki 20 euroa suuremmat pysäköintivirhemaksut. Lain mukaan pysäköintivirhemaksu on 20 euroa, mutta asetuksella se voidaan määrätä korkeammaksi jos liikennetiheys, paikoitustilojen niukkuus, pysäköintivirheiden määrä, liikenteen sujuvuus tai muut liikenteelliset syyt sitä vaativat. Kunnat voivat esittää korotuksia tammikuun loppuun saakka.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>