Uutiset

Orivesi mukaan Voimaa vanhuuteen -ohjelmaan

Orivesi mukaan Voimaa vanhuuteen -ohjelmaan

Orivedellä aiotaan jatkossa panostaa entistä enemmän kotona asuvien ikäihmisten hyvinvointiin. Kaupungin edustajista ja yhdistyksistä koottu yhteistyöryhmä käynnistää alkuvuodesta senioreiden terveysliikunnan kehittämisen. Orivesi on yksi Voimaa vanhuuteen -ohjelmassa tänä vuonna aloittavista kunnista.

Ikäinstituutin koordinoima kolmivuotinen Voimaa vanhuuteen -mentorointiohjelma tarjoaa hyviä käytäntöjä liikuntaneuvontaan, ryhmäliikuntaan ja ulkoiluun. Ohjelman avulla pyritään parantamaan kotona vielä itsenäisesti asuvien, yli 75-vuotiaiden kuntalaisten toimintakykyä.

Väestöennusteen mukaan yli 75-vuotiaiden osuus kaupungin asukkaista kasvaa Orivedellä tulevaisuudessa jopa yli 22 prosenttiin. 75 vuotta täyttäneistä yli 90 prosenttia asuu kotona.

Paikallisista järjestöistä ohjelmaan ovat kaupungin kumppaneina jo sitoutuneet Sydänyhdistys, Eläkeliitto ry, Oriveden Eläkkeensaajat ry ja Senioriopettajat ry. Myös useat muut yhdistykset ja urheiluseurat ovat ilmaisseet kiinnostuksensa. Kaikki alueen yhdistykset ovat tervetulleita mukaan toimintaan.

Vuonna 2019 Voimaa vanhuuteen -mentorointiohjelmassa aloittavat Pirkanmaalta myös Ruovesi ja Virrtat.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>