Uutiset

Kenttävalvonnan tehostaminen näkyy huumausainerikosten määrässä Pirkanmaalla - kokaiinitakavarikot kasvoivat huimasti

Kenttävalvonnan tehostaminen näkyy huumausainerikosten määrässä Pirkanmaalla - kokaiinitakavarikot kasvoivat huimasti

Sisä-Suomen poliisilaitoksen huumausainerikollisuuden torjunnan tehostaminen nosti rikosilmoitusten määriä huomattavasti kenttävalvonnassa ja samassa suhteessa nousivat myös niiden tutkimiseen liittyvät muut poliisin toimenpiteet.

Huumausaineita koskevat rikosilmoitukset lisääntyivät vuoden 2017 265:stä vuonna 2018 446:een. Pirkanmaalla kenttävalvontaan lisättiin vuoden 2018 alusta lähtien kaksi poliisimiestä ja yksi poliisikoira. Valvonnassa oli mukana poliiseja niin Tampereelta kuin ympäristökunnistakin ja valvontaa toteutettiin aktiivisesti myös muualla kuin Tampereen kaupungin alueella.

Amfetamiinin takavarikkomäärä laski hieman 4,370 g (vuonna 2017 4,552). Poliisi pitää kuitenkin huomattavana, että amfetamiinia takavarikoitiin huomattavasti useammin kuin edellisenä vuonna 147 (91) kertaa, mikä kertoo poliisin mukaan aineen käytön levinneisyydestä. Samaa kertoo kokaiinitakavarikoiden huima nousu 411,7 g (6,2 g).

Marihuanaa 9560 g (9153 g) ja muita huumausaineta ja huumaavia lääkkeitä takavarikoitiin joiltakin osin vain hieman enemmän kuin edellisenä vuotena. Erilaisia ampumaaseita konetuliaseista kynäpistooleihin saatiin pois kadulta 16 kpl (16).

Poliisilaitoksen kokonaistilastot valmistuvat lähipäivinä. Tässä on käsitelty siis vain poliisin kenttävalvonnassa - kaduilta - esiin nostetut rikokset ja niiden paljastamisen seurauksena tehdyt takavarikot ja muut toimet.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>