Uutiset

Suomalaiset suunnittelevat matkustavansa tänä vuonna kotimaassa ja Euroopan lähikohteissa

Suomalaiset suunnittelevat matkustavansa tänä vuonna kotimaassa ja Euroopan lähikohteissa

Suomalaiset suunnittelevat matkustavansa tänä vuonna kotimaassa ja Euroopan lähikohteissa, selviää Matkamessujen teettämästä Matkailututkimuksesta. Ulkomaille suunnataan erityisesti Euroopan kaupunkikohteisiin ja Baltian maihin ja myös rantakohteet ja Itämeren risteilyt ovat suomalaisten matkasuunnitelmissa. Myös lumiset rinteet houkuttelevat suksille, sillä suomalaisia kiinnostaa aiempia vuosia enemmän ulkomaille suuntautuvat hiihtomatkat.

Tutkimuksen mukaan lähes jokainen suomalainen aikoo lomailla jollain tavoin kotimaassa tänä vuonna. Suurin osa kotimaanmatkoista suuntautuu sukulaisten tai tuttavien luokse, mutta myös automatkailu ja luontokohteet kiinnostavat.

-Suomalaiset suunnittelevat matkustavansa vuoden 2019 aikana enemmän kuin edellisenä vuotena. Matkasuunnitelmien toteutumista puoltaa se, että useampi kuin kolme neljästä arvioi käyttävänsä rahaa matkailuun enemmän tai saman verran kuin edellisenä vuonna. Matkailuun aiempaa enemmän rahaa aikovat käyttää erityisesti 35–65 –vuotiaat sekä edellisvuosina paljon matkustaneet”, kertoo Kantar TNS:n tutkimuspäällikkö Anne Lahtinen.

Lähes joka toinen ulkomaille matkustavista suunnittelee kaupunkilomaa, joka onkin ollut suosituin suomalaisten lomatyyppi vuodesta 2013 lähtien.

Lisäksi teemamatkat ovat kasvattaneet suosiotaan vuosi vuodelta ja yhä useampi on ollut teemamatkalla tai suunnittelee sellaisen tekemistä. Teemamatkoista historiaan, luontoon ja kulttuuriin keskittyvät matkat ovat suomalaisten keskuudessa suosittuja. Lähes kolmannes suunnitteleekin kulttuurimatkaa tai luontomatkaa vuodelle 2019.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>