Uutiset

Ruoveden on jatkettava sote-palvelujen yhteistoimintaa Virtain kanssa

Ruoveden on jatkettava sote-palvelujen yhteistoimintaa Virtain kanssa

Valtioneuvosto velvoittaa Ruoveden jatkamaan sote-palvelujen yhteistoimintaa Virtain kaupungin kanssa.

Laki velvoittaa pienet kunnat järjestämään sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut yhdessä siten, että väestöpohja on vähintään noin 20 000 asukasta. Ruoveden ja Virtain asukasmäärät jäävät alle tämän rajan. Yhteistoiminta-alueita ei lain mukaan saa lähtökohtaisesti purkaa ennen vuotta 2020, joten valtioneuvosto velvoittaa Ruoveden jatkamaan yhteistoimintaa.

Sosiaali- ja terveysministeriö on arvioinut yhdessä valtiovarainministeriön kanssa, että irtautuminen yhteistoiminta-alueesta vaikeuttaisi sekä Ruoveden kunnan että Virtain kaupungin sote-palvelujen järjestämistä ja asiakkaiden asemaa.

Jos muut kunnat tekevät päätöksiä yhteistoiminta-alueista eroamisesta, päätösten lainmukaisuus selvitetään samalla tavalla kuin Ruoveden kohdalla. Valtioneuvosto on velvoittanut aiemmin Pyhäjärven ja Kaavin jatkamaan osana yhteistoiminta-alueita.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>