Uutiset

Särkänniemi on Suomen paras vapaa-ajankeskus

today17.1.2019

share close

Kuva: Atacan Ergin, Särkänniemi[/caption]

Särkänniemi oli suomalaisten mielestä paras vapaa-ajankeskus vuonna 2018. Taloustutkimus Oy:n tekemässä Suomi Tänään -monialatutkimuksessa suomalaiset arvioivat Särkänniemen parhaaksi niin yleisarvosanojen kuin mielikuvatekijöiden perusteella.

Särkänniemen takaa löytyvät tänä vuonna PowerPark, Heureka, Korkeasaari ja Linnanmäki.

Vapaa-ajankeskusten imagot -tutkimuksessa selvitettiin eri vapaa-ajankeskusten imagoja eli niiden tunnettuutta, yleisarvosanoja ja mielikuvia kuluttajien keskuudessa. Särkänniemen yleisarvosanojen ja mielikuvatekijöiden keskiarvo ovat tutkimuksen parhaat ja nostavat Särkänniemen arvostetuimmaksi vapaa-ajankeskukseksi.

Taloustutkimuksen imagotutkimus suoritettiin kirjekyselynä viime vuoden syyskuussa ja lokakuussa. Kyselyyn vastasi satunnaisotoksella yhteensä 3100 iältään 15–79-vuotiasta suomalaista. Tutkimuksessa kartoitettiin 29 suomalaista vapaa-ajankeskusta. Perinteisten huvi- ja eläinpuistojen rinnalle on viime vuosina ilmestynyt monia sisäpuistoja, jotka huomioitiin myös tutkimuksessa. Tutkimuksen vastaajia pyydettiin arvioimaan yrityksiä erilaisten mielikuvatekijöiden perusteella.

Aiempien vuosien tapaan parhaita arvioita jaettiin kohteiden sopivuudesta koko perheelle ja siisteydestä. Kriittisimmät arviot annettiin hintatasosta. Tutkimuksen perusteella suomalaisille tärkeimpiä kriteerejä vapaa-ajankeskusta valittaessa ovat hintataso (69 %:lle vastaajista), sijainti (67 %:lle vastaajista) ja monipuolisuus (65 %:lle vastaajista).

Särkänniemen imago on mielikuvatekijäkohtaisessa arvioinnissa vahva. Parhaimmat arviot tutkittujen vapaa-ajankeskusten joukossa Särkänniemi saa sopivuudesta koko perheelle. Monipuolisuus, kohteiden ja laitteiden kunto, sijainti, kahvila- ja ravintolapalvelut sekä henkilökunnan palvelualttius ovat niin ikään Särkänniemen vahvoja mielikuvatekijöitä ja keräävät kiitosta.

Särkänniemi täyttää tulevana kesänä 50 vuotta. Syntymäpäiviä tullaan juhlimaan huvipuistossa näyttävästi. Huvilaitteisiin pääsee ensimmäisen kerran vappuna, ja kesän huvittelukausi jatkuu aina syyskuulle asti.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%