Uutiset

Pirkanmaa valittiin mukaan pilotointiin – pyrkimyksenä lisätä lähijunaliikennettä pikaisesti

today23.1.2019

share close

Pirkanmaan alue on valittu mukaan alueellisen junaliikenteen pilottihankkeeksi. Liikenne- ja viestintäministeriö sai yhteensä 11 hakemusta, joista jatkosuunnitteluun valittiin Pirkanmaan lisäksi Kymenlaakson ja Etelä-Pohjanmaan maakunnat.

Tavoitteena on kehittää alueellista junaliikennettä yhdessä Liikenne- ja viestintäministeriön kanssa. Hankkeella pyritään kasvattamaan rautatieliikenteen matkustajamääriä ja kulkutapaosuutta ja kehittää toimintatapoja, joita voidaan hyödyntää, jos maakunnat saavat toimivaltaa alueellisen rautatieliikenteen järjestämisessä.

Hankkeen lähtökohta on, että nykyinen osto- ja velvoiteliikenteen palvelutaso säilytetään ja pilotit ovat sitä täydentäviä. Päätökset toteuttamismuodosta tehdään vasta jatkosuunnittelussa. Aikaisintaan pilottihanke voidaan käynnistää joulukuussa 2019, ja se kestäisi kesäkuuhun 2022.

Pirkanmaan hankkeessa ovat mukana ratasuunnat Tampere-Tesoma-Nokia, Tampere-Orivesi-Vilppula(-Mänttä) ja Tampere-Lempäälä-Toijala. Kunnat ovat sitoutuneet rahallisesti pilotin suunnitteluun sekä infrastruktuurin ja palvelutarjonnan kehittämiseen.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%