Uutiset

Pirkanmaa valittiin mukaan pilotointiin - pyrkimyksenä lisätä lähijunaliikennettä pikaisesti

Pirkanmaa valittiin mukaan pilotointiin - pyrkimyksenä lisätä lähijunaliikennettä pikaisesti

Pirkanmaan alue on valittu mukaan alueellisen junaliikenteen pilottihankkeeksi. Liikenne- ja viestintäministeriö sai yhteensä 11 hakemusta, joista jatkosuunnitteluun valittiin Pirkanmaan lisäksi Kymenlaakson ja Etelä-Pohjanmaan maakunnat.

Tavoitteena on kehittää alueellista junaliikennettä yhdessä Liikenne- ja viestintäministeriön kanssa. Hankkeella pyritään kasvattamaan rautatieliikenteen matkustajamääriä ja kulkutapaosuutta ja kehittää toimintatapoja, joita voidaan hyödyntää, jos maakunnat saavat toimivaltaa alueellisen rautatieliikenteen järjestämisessä.

Hankkeen lähtökohta on, että nykyinen osto- ja velvoiteliikenteen palvelutaso säilytetään ja pilotit ovat sitä täydentäviä. Päätökset toteuttamismuodosta tehdään vasta jatkosuunnittelussa. Aikaisintaan pilottihanke voidaan käynnistää joulukuussa 2019, ja se kestäisi kesäkuuhun 2022.

Pirkanmaan hankkeessa ovat mukana ratasuunnat Tampere-Tesoma-Nokia, Tampere-Orivesi-Vilppula(-Mänttä) ja Tampere-Lempäälä-Toijala. Kunnat ovat sitoutuneet rahallisesti pilotin suunnitteluun sekä infrastruktuurin ja palvelutarjonnan kehittämiseen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>