Uutiset

Ranta-Tampellan kanavan yli rakennetaan peräti kolme siltaa

today24.1.2019

share close

Tampereen kaupunki ja Kreate Oy ovat solmineet sopimuksen Ranta-Tampellan kanavan yli rakennettavista silloista. Urakkaan kuuluu Ranta-Tampellan sillan, Warkaanlahdensillan, Myllysaarensillan, Paasikivenkadun tukimuurin sekä Paasikivenkadun rakentaminen. Urakoinnin kohteena olevat sillat ylittävät aiemmin rakennetun Ranta-Tampellan kanavan.

Siltahankkeessa Ranta-Tampellan silta ja Warkaanlahdensilta muodostavat itäpäästään yhtenäisen betonirakenteen, joka haaroittuu kahdeksi sillaksi. Veistoksellisiksi ja epäsymmetrisiksi suunniteltujen siltojen muotoon ovat vaikuttaneet kanavarantojen luonne-erot, sillä länsirannalla sillan läheisyydessä sijaitsevat rantamuuri ja korkeat rakennukset, kun taas itärannalla sillat nousevat veteen laskeutuvan portaikon ja loivan rantaluiskan välistä. Siltojen kaartuvien kylkien on tarkoitus heijastella päiväsaikaan vedenpinnan välkettä ja yöaikaan niitä korostetaan valaistuksella.

Ranta-Tampellan sillat -hanke on yksi PETOKE-projektin piloteista. PETOKE-projekti on Liikenneviraston, INFRA ry:n, VTT:n ja 19 kaupungin yhteinen tutkimus- ja kehitysprojekti, jonka tavoitteena on kehittää rakennushankkeiden perinteisiä toimintamalleja ja sitä kautta parantaa hankkeiden toteutusta ja tuottavuutta.

Ranta-Tampellan sillat -urakan tilaajana on Tampereen kaupunki ja urakkahinta on noin 3,1 miljoonaa euroa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%