Uutiset

Työttömiä oli tammikuussa Pirkanmaalla lähes 17 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten

Työttömiä oli tammikuussa Pirkanmaalla lähes 17 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten

Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli tammikuun lopussa 22 906 työtöntä työnhakijaa, mikä on 4600 henkeä (-16,8 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömyysaste oli Pirkanmaalla tammikuussa 9,4 prosenttia. Vastaavasti koko maassa työttömyysaste oli keskimäärin 9,6 prosenttia.

Pirkanmaan kunnissa työttömien työnhakijoiden määrä laski, osassa jopa merkittävän paljon, eli yli kaksikymmentä prosenttia vuoden 2019 tammikuussa verrattuna vuoden 2018 vastaavaan ajankohtaan. Kunnista kahdessa oli alle 6 prosentin työttömyysaste. Valtakunnallisesti verrattuna Pirkanmaan työttömyyden lasku oli kärkitasoa.

Työ- ja elinkeinotoimistossa oli tammikuussa lähes 9100 avointa työpaikkaa Pirkanmaalla, mikä on 15 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>