Uutiset

Pimeimmän talven aika jätetty taakse: tänään vietetään laskiaistiistaita

Pimeimmän talven aika jätetty taakse: tänään vietetään laskiaistiistaita

Tänään vietetään laskiaistiistaita. Laskiainen on perinteinen pääsiäistä edeltävä juhla, jota vietetään niin kirkollisesti, kuin muutenkin. Laskiaistiistaihin liputusta tai pyhänaikaa ei kuulu. Laskiaisen viettoon sopivat mm. pullat ja pulkkamäki.

Vanhaan perinteseen nojaten laskiaismäessä voi huudahtaa: "Pitkiä pellavia!". Nykyään pellavat eivät niinkään kuulu talven kevään odotukseksi vaihtavaan juhlaan, vaan iloitaan talven pimeimmän ajan päättymisestä.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>