Uutiset

Kahdeksan tähden sairaalahanke etenee vaikka sote kaatui

Kahdeksan tähden sairaalahanke etenee vaikka sote kaatui

Sote-uudistuksen kaatuminen ei vaikuta käynnissä olevaan kahdeksan tähden sairaalahankkeeseen. Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien yhteinen suunnittelutyö jatkuu, vaikka sote- ja maakuntauudistus ei toteudu hallituksen esittämällä tavalla.

Palvelujen tuottaminen ja toiminta erikoissairaanhoidon keskittämisasetuksen ja päivystysasetuksen mukaisesti edellyttää sairaanhoitopiireiltä yhä tiiviimpää yhteistyötä. Tavoitteena on tuottaa väestön tarpeen mukaiset lähipalvelut kaikissa alueen sairaaloissa sekä turvata osaaminen ja sairaaloiden profiloituminen erityispalveluissa. Esimerkiksi yhteisen digisairaalan luominen ja koulutuksen kehittäminen on nähty tärkeäksi kaikissa sairaanhoitopiireissä.

Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirit ovat runsaan vuoden ajan selvittäneet aiempaa tiiviimmän yhteistyön mahdollisuuksia. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on liittynyt mukaan suunnittelutyöhön syksyllä 2018. Selvitystyöhön lähdettäessä todettiin, että yhteistyön tiivistämisen tarve on riippumaton sote- ja maakuntauudistuksen toteutumisesta.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>