Uutiset

Uudet villit metsäpeurahirvaat Seitsemiseen

today12.3.2019

share close

Metsäpeurojen totutustarhat Seitsemisessä ja Lauhanvuoren kansallispuistossa saivat viime viikolla uusia asukkaita. Tarhoihin tuotiin villit metsäpeuraurokset eli -hirvaat Lappajärveltä Suomenselän metsäpeurakannasta. Näin taataan totutustarhoissa syntyville ja myöhemmin luontoon vapautettaville vasoille mahdollisimman monimuotoinen perimä. Pitkän aikavälin tavoitteena MetsäpeuraLIFE-hankkeessa on palauttaa metsäpeura sen entisille asuinsijoille Pirkanmaalle ja Etelä-Pohjanmaalle.

Hirvaiden pyynnistä vastasivat Luonnonvarakeskuksen asiantuntijat, joilla oli apunaan helikopteri metsäpeurojen paikannusta varten. Hirvaat nukutettiin maastossa ja siirrettiin villieläinten kuljetuksiin tarkoitetulla kalustolla totutustarhoihin eläinlääkärin valvonnassa. Tulokkaiden sopeutuminen uusiin olosuhteisiin on sujunut hyvin, ja molemmat ovat jo löytäneet tarhojen ruokintapaikoille.

Totutustarhojen nykyisille valtahirvaille uusien periyttäjien saapuminen tietää eläintarhakomennusta. Nykyiset hirvaat on pyydetty Kainuusta syksyllä 2017. Ne siirretään kevään kuluessa eläintarhoihin tulevien metsäpeurasukupolvien kantaisiksi.

Metsäpeuran eläintarhakannan perinnöllisen monimuotoisuuden parantaminen on yksi MetsäpeuraLIFE-hankkeen tavoitteista. Siinä onnistuminen mahdollistaa eläintarhoissa syntyneiden metsäpeurojen käytön palautusistutushankkeissa tulevaisuudessakin.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%