Uutiset

Uudet villit metsäpeurahirvaat Seitsemiseen

Uudet villit metsäpeurahirvaat Seitsemiseen

Metsäpeurojen totutustarhat Seitsemisessä ja Lauhanvuoren kansallispuistossa saivat viime viikolla uusia asukkaita. Tarhoihin tuotiin villit metsäpeuraurokset eli -hirvaat Lappajärveltä Suomenselän metsäpeurakannasta. Näin taataan totutustarhoissa syntyville ja myöhemmin luontoon vapautettaville vasoille mahdollisimman monimuotoinen perimä. Pitkän aikavälin tavoitteena MetsäpeuraLIFE-hankkeessa on palauttaa metsäpeura sen entisille asuinsijoille Pirkanmaalle ja Etelä-Pohjanmaalle.

Hirvaiden pyynnistä vastasivat Luonnonvarakeskuksen asiantuntijat, joilla oli apunaan helikopteri metsäpeurojen paikannusta varten. Hirvaat nukutettiin maastossa ja siirrettiin villieläinten kuljetuksiin tarkoitetulla kalustolla totutustarhoihin eläinlääkärin valvonnassa. Tulokkaiden sopeutuminen uusiin olosuhteisiin on sujunut hyvin, ja molemmat ovat jo löytäneet tarhojen ruokintapaikoille.

Totutustarhojen nykyisille valtahirvaille uusien periyttäjien saapuminen tietää eläintarhakomennusta. Nykyiset hirvaat on pyydetty Kainuusta syksyllä 2017. Ne siirretään kevään kuluessa eläintarhoihin tulevien metsäpeurasukupolvien kantaisiksi.

Metsäpeuran eläintarhakannan perinnöllisen monimuotoisuuden parantaminen on yksi MetsäpeuraLIFE-hankkeen tavoitteista. Siinä onnistuminen mahdollistaa eläintarhoissa syntyneiden metsäpeurojen käytön palautusistutushankkeissa tulevaisuudessakin.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>