Uutiset

Kuuden suurimman kaupungin kannanotto sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisen jatkotyöhön

Kuuden suurimman kaupungin kannanotto sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisen jatkotyöhön

Kuusi suurinta kaupunkia ovat ottaneet kantaa sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisen jatkotyöhön.

Palvelujen parantaminen edellyttää kaupunkien näkemyksen mukaan keskittymistä jatkossa nimenomaan sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamiseen, ilman laajamittaista ja muita toimialoja koskevaa hallinnon uudelleen järjestämistä. Uudistamista on kuuden suurimman kaupungin mukaan toistaiseksi pyritty tekemään liian hallintolähtöisesti.

Kannanoton mukaan sosiaali- ja terveyspalveluja tulee uudistaa ensi hallituskaudella kuntapohjaisesti, alueelliset sekä paikalliset tarpeet huomioon ottaen. Nykyisen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän keskeisiä haasteita ovat ongelmat palveluihin pääsyssä sekä erityisesti pienimpien kuntien talous ja pieni väestöpohja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>