Eduskuntavaalien mielipiteet

Sirpa Pursiainen: Puolustuskyvytöntä ei tule asettaa bisneksen kohteeksi

today20.3.2019

share close

Ikääntyneet, lastensuojelun lapset ja vammaiset ovat yhteiskunnassamme aivan liian usein taloudellisen voiton tavoittelun kohteena. Mielestäni ei ole eettisesti perusteltua, että puolustuskyvyttömät asiakasryhmät alistetaan voittoa tavoittelevien yritysten asiakkaiksi. En vastusta pienten paikallisten yritysten, enkä voittoa tavoittelemattomien säätiöiden mukana oloa palveluntuottajina. Valitettavasti  kuitenkin suuret palveluntuottajat ovat osoittaneet näiden asiakasryhmien kohdalla tavoittelevansa taloudellista voittoa enemmän kuin hyvää hoivaa ja huolenpitoa.

Näiden asiakasryhmien hyvinvoinnin kannalta ei ole perusteltua myöskään se, että palvelun tuottajat ja työntekijät vaihtuvat kilpailutuksen myötä. Työntekijän ja asiakkaan luottamuksellisen suhteen rakentaminen vie aikaa. Kun asiakkaalla on kommunikoinnin tai toimintakyvyn vajetta tai hänellä on traumaattiset lapsuuden kokemukset, vaarantavat asuinpaikan ja työntekijöiden vaihtuminen hyvinvoinnin, terveyden sekä turvallisuuden tunteen.

Yhteiskunnassa hyvinvoinnin mitta näyttäytyy siinä, kuinka huolehdimme heikoimmassa asemassa olevasta. Meillä on aivan varmasti varaa huolehtia yhteiskuntamme kaikista jäsenistä, jos meillä on siihen tahtoa. Rakennetaan yhteiskuntaa, jossa kaikista huolehditaan hyvin silloinkin, kun omat voimavarat, ikä tai terveys eivät riitä itsestä huolehtimiseen.

Sirpa Pursiainen

Kristillisdemokraatit

Tampere/Terälahti

Kirjoittaja: Lukijalta

Rate it

Katso myös nämä

Eduskuntavaalit 2023

Kansanedustajaehdokas Katri Virkkunen: Suomirata on Tampereen kaupunkiseudun parhaaksi

Tampereen kaupunkiseutu on kehittynyt viime vuosina nopeassa tahdissa. Pirkanmaan vetovoimaan ja tavoitettavuuteen panostamalla kehitys ei ole hiipumassa tulevaisuudessa. Tampere ja naapurikunnat ovat olleet vuodesta toiseen Suomen houkuttelevimpien kuntien ja kaupunkien kärkisijoilla. Uusien yritysten ja asukkaiden lisäksi Tampereen seutu vetää puoleensa myös matkailijoita aiempaa enemmän. Seudun positiivinen kehitys on turvattava myös […]

today10.2.2023


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%