Uutiset

Suomen vetovoimaisimmat seutukaupungit listattu - mukana myös Valkeakoski

Suomen vetovoimaisimmat seutukaupungit listattu - mukana myös Valkeakoski

Valkeakoski on yltänyt kärkikymmenikköön seutukaupunkien vetovoimaa selvittävässä tutkimuksessa. Tutkimuksessa selvitettiin 55:n Suomen seutukaupungin tunnettuutta, imagoa ja vetovoimaa.

Elinvoiman ja pehmeän vetovoiman yhdistelmäindeksin kärkikymmenikköön nousivat Rauma, Uusikaupunki, Kalajoki, Raahe, Tornio, Iisalmi, Valkeakoski, Ylivieska, Pietarsaari ja Savonlinna.

Kyselyssä seutukaupunkien vetovoimatekijöiksi nousivat turvallisuus, asuinympäristöön liittyvät mahdollisuudet ja liikenteellinen saavutettavuus.

Noin joka kuudes vastaajista voisi harkita muuttamista seutukaupunkiin. Vastaajien mielestä tärkeä houkuttelevuustekijä asumiseen liittyvien seikkojen ohella on kaupungin ilmapiiri ja fiilis sekä myös persoonallisuus ja erottautuvuus. Muuttoveto-voimaltaan kovimmat seutukaupungit olivat Rauma, Savonlinna, Parainen, Hamina, Raahe, Uusikaupunki, Kristiinankaupunki, Valkeakoski, Kalajoki ja Salo.

Seutukaupunkien vetovoimatutkimus on 55:lle seutukaupungille toteutettu tutkimus kaupunkien tunnettuudesta, imagosta ja vetovoimasta. Tutkimus toteutettiin sähköisenä tiedonkeruuna tammikuussa 2019. Tutkimus perustuu yhteensä noin 12 800 vastaukseen.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>