Uutiset

Suomen vetovoimaisimmat seutukaupungit listattu – mukana myös Valkeakoski

today20.3.2019

share close

Valkeakoski on yltänyt kärkikymmenikköön seutukaupunkien vetovoimaa selvittävässä tutkimuksessa. Tutkimuksessa selvitettiin 55:n Suomen seutukaupungin tunnettuutta, imagoa ja vetovoimaa.

Elinvoiman ja pehmeän vetovoiman yhdistelmäindeksin kärkikymmenikköön nousivat Rauma, Uusikaupunki, Kalajoki, Raahe, Tornio, Iisalmi, Valkeakoski, Ylivieska, Pietarsaari ja Savonlinna.

Kyselyssä seutukaupunkien vetovoimatekijöiksi nousivat turvallisuus, asuinympäristöön liittyvät mahdollisuudet ja liikenteellinen saavutettavuus.

Noin joka kuudes vastaajista voisi harkita muuttamista seutukaupunkiin. Vastaajien mielestä tärkeä houkuttelevuustekijä asumiseen liittyvien seikkojen ohella on kaupungin ilmapiiri ja fiilis sekä myös persoonallisuus ja erottautuvuus. Muuttoveto-voimaltaan kovimmat seutukaupungit olivat Rauma, Savonlinna, Parainen, Hamina, Raahe, Uusikaupunki, Kristiinankaupunki, Valkeakoski, Kalajoki ja Salo.

Seutukaupunkien vetovoimatutkimus on 55:lle seutukaupungille toteutettu tutkimus kaupunkien tunnettuudesta, imagosta ja vetovoimasta. Tutkimus toteutettiin sähköisenä tiedonkeruuna tammikuussa 2019. Tutkimus perustuu yhteensä noin 12 800 vastaukseen.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%